MOTOR

Dette koster elbilen

3. feb. 2010 - 13:29

Det er Grønn Bil som har utviklet tjenesten i samarbeid med LeasePlan.

Grønn Bil lanserte nylig sitt nye nettsted som inneholder mye elbilinformasjon rettet mot kommuner, energiselskaper, andre virksomheter og privatpersoner.

Kalkulator

En av nyvinningene er en elbilkalkulator som beregner totalkostnaden ved å eie og drifte en elbil, satt opp mot sammenlignbare biler med forbrenningsmotor. Dette verktøyet er først og fremst myntet på flåteeiere.

Bilene som kan velges er elbiler som finnes for salg og leasing på det norske markedet i dag eller om kort tid: Think City med både kjøpte eller leasede batterier, nye Buddy med begge batterivalg, tre Reva-varianter (ikke den kommende NXR), Fiat e500 og Tata Indica Vista EV.

Kalkulatoren mates med 18 forskjellige variabler, blant annet pris på innkjøp, strøm, bensin/diesel, antall bomringpasseringer og parkering og sammenlignes med referanseklasser, der for eksempel Klasse B er satt sammen av VW Golf 1,6 Tdi 90 hk Trendline og Ford Focus 1,6 Tdci 90hk Econetic.

Mål: 200.000 elbiler

Grønn Bil er et nasjonalt nettverk for elektrifisering av veitransport og ble opprettet i mai i fjor som følge av forslag i rapporten «Handlingsplan for elektrifisering av veitransport» fra en ressursgruppe nedsatt av Samferdselsdepartementet.

Målet er mildt sagt ambisiøst: Grønn Bil jobber for at det ruller 200.000 ladbare biler på norske veier i 2020.

Prosjektet er underlagt Energi Norge. I styringsgruppen er det i tillegg representanter fra Kommunenes Sentralforbund (KS), miljøorganisasjonen Zero og Transnova, den statlige organisasjonen som jobber med å redusere CO2-utslipp fra transportsektoren i Norge.

– I løpet av 2010 vil Grønn Bil reise rundt og tilby praktisk hjelp til flåteeiere som vurderer å fase inn elbiler. Vi kan bidra med vårt kontaktnett, kunnskap om elbiler og tilhørende infrastruktur og vil også sørge for at nyttige erfaringer deles på tvers av aktører og regioner, skriver organisasjonen i en pressemelding.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.