T2

Dette kortet lagrer 128 GB

Sandisks Micro SD-kort har dobbelt så høy kapasitet som de største til nå.

Her får du plass til 16 timer video i full HD. Foto: Sandisk
Her får du plass til 16 timer video i full HD. Foto: Sandisk
Marius ValleMarius ValleJournalist
24. feb. 2014 - 17:39

Det er nesten nøyaktig ti år siden de første minnekortene med en kapasitet på 1 GB kom i salg, da Sandisk lanserte det første fullstørrelses SD-kortet med slik kapasitet. Siden har det gått slag i slag, med større og større kapasiteter i mindre og mindre kort. Det samme året kom de første MicroSD-kortene med 128 MB minne.

I dag tok Sandisk et nytt steg her på Mobile World Congress, da de lanserte et MicroSDXC-minnekort med en kapasitet på hele 128 GB.

Altså dobbelt så mye lagringsplass som på de til nå hittil romsligste MicroSD-kortene, og tusen ganger mer plass enn på de første kortene. Om du fortsatt husker de første mobilene med minnekort, da 128 MB kostet deg et par tusenlapper, er dette ganske ekstremt.

LES OGSÅ: Så lite koster et stort minnekort

Enorm kapasitet

På 128 GB får du ifølge Sandisk for eksempel lagret 16 timer med video i full HD eller 7500 sanger. Eller et lass med apper og spill om du vil.

Eller med andre ord et godt argument for å kjøpe en mobil med minnekortstøtte neste gang.

For å oppnå denne kapasiteten har Sandisk enkelt sagt lagt 16 minne-"brikker" oppå hverandre. Disse er dermed svært,svært tynne, da minnekortet i seg selv ikke er mer enn en millimeter tykt.

Lesehastigheten er 10 MB i sekundet, så noe uhorvelig raskt kort er dette ikke. Men dette er i alle fall nok til de fleste vanlige lagringsbehov.

Kortet kommer i salg nå, og koster 200 dollar i USA, eller omtrent 1200 kroner. Hva det kommer til å gå for i Norge vet vi foreløpig ikke, men regn med å plusse på litt på denne prisen. Når det blir tilgjengelig på vår side av dammen vet vi heller ikke.

LES OGSÅ:

Android på Nokias vis

Slik er Sonys nye flaggskip

«Radiolampe» skal fikse innendørsdekningen

Samsung lanserer nye smartklokker  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.