MOBIL

Dette kan være Sony nye flaggskip

Sony LT30p Mint har 13 megapiksler, skarp skjerm og rask tokjerneprosessor.

Marius ValleMarius ValleJournalist
26. juli 2012 - 14:56

I går fikk vi en e-post fra Sony hvor vi ble invitert til en presseevent i forkant av IFA-messen i Berlin. Der skal Sony vise frem nyheter i Xperia-serien. Vi tør vedde på at vi får se modellen LT30p Mint, som nå har lekket ut så det synger etter.

Modellnavnet, som vi antar er internt, har vært kjent lenge. Allerede i januar dukket det som ble sagt å være 2012-modellene fra produsenten ut. En av disse var "Mint", som ifølge informasjonen skal lanseres i september.

Det er russiske Mobile-Review.com som står for den siste lekkasjen - som egenetlig best kan beskrives som en minitest av telefonen. Her det ikke bare bilder, men også inngående beskrivelser av modellen.

Spesifikasjoner

Spesifikasjonene er som følger:

  • Qualcomm Qualcomm MSM8960
  • 1 GB arbeidsminne
  • 16 GB internminne
  • Minnekortstøtte
  • 13 MP kamera
  • 4,3 tommers skjerm, 1280 x 720 piksler

At den har MSM8960 betyr at den har en tokjerneprosessor av typen Krait, og grafikkprosessoren Adreno 225. Spesifikasjonene er nærmest de du finner i HTC One S.

Mobile-Review.com har gjort en del ytelsesmålinger, som viser at Mint sparker fra seg, men den pirker verken HTC One X eller Samsung Galaxy S III på nesa her.

Apper i vinduer

Operativsystemet er Android 4.0, og det kan tenkes at de klarer å få på plass Android 4.1 før den kommer i butikkene.

LES OGSÅ: Alt du trenger å vite om Android 4.1

Telefonen har fått en del nye funksjoner, blant annet en som kalles "Small Apps". Denne skal gjøre det mulig å kjøre spesialapper i et eget vindu på startskjermen. 

Det sies ellers at batterilevetiden er god, mens skjermen beskrives som helt ok.

Vi regner med å bli bedre kjent med Mint onsdag 29. august, når Sony viser frem telefonen i Berlin. Hva den skal hete, og hva prisen blir, er ikke klart. Siden den har Xperia-logo antar vi at den kommer til å hete Xperia Mint eller noe slikt.

Du finner bilder og flere detaljer hos Mobile-Review.com.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.