Dette kan være Sony nye flaggskip

Sony LT30p Mint har 13 megapiksler, skarp skjerm og rask tokjerneprosessor.

Dette kan være Sony nye flaggskip

Sony LT30p Mint har 13 megapiksler, skarp skjerm og rask tokjerneprosessor.

I går fikk vi en e-post fra Sony hvor vi ble invitert til en presseevent i forkant av IFA-messen i Berlin. Der skal Sony vise frem nyheter i Xperia-serien. Vi tør vedde på at vi får se modellen LT30p Mint, som nå har lekket ut så det synger etter.

Modellnavnet, som vi antar er internt, har vært kjent lenge. Allerede i januar dukket det som ble sagt å være 2012-modellene fra produsenten ut. En av disse var "Mint", som ifølge informasjonen skal lanseres i september.

Det er russiske Mobile-Review.com som står for den siste lekkasjen - som egenetlig best kan beskrives som en minitest av telefonen. Her det ikke bare bilder, men også inngående beskrivelser av modellen.

Spesifikasjoner

Spesifikasjonene er som følger:

  • Qualcomm Qualcomm MSM8960
  • 1 GB arbeidsminne
  • 16 GB internminne
  • Minnekortstøtte
  • 13 MP kamera
  • 4,3 tommers skjerm, 1280 x 720 piksler

At den har MSM8960 betyr at den har en tokjerneprosessor av typen Krait, og grafikkprosessoren Adreno 225. Spesifikasjonene er nærmest de du finner i HTC One S.

Mobile-Review.com har gjort en del ytelsesmålinger, som viser at Mint sparker fra seg, men den pirker verken HTC One X eller Samsung Galaxy S III på nesa her.

Apper i vinduer

Operativsystemet er Android 4.0, og det kan tenkes at de klarer å få på plass Android 4.1 før den kommer i butikkene.

LES OGSÅ: Alt du trenger å vite om Android 4.1

Telefonen har fått en del nye funksjoner, blant annet en som kalles "Small Apps". Denne skal gjøre det mulig å kjøre spesialapper i et eget vindu på startskjermen. 

Det sies ellers at batterilevetiden er god, mens skjermen beskrives som helt ok.

Vi regner med å bli bedre kjent med Mint onsdag 29. august, når Sony viser frem telefonen i Berlin. Hva den skal hete, og hva prisen blir, er ikke klart. Siden den har Xperia-logo antar vi at den kommer til å hete Xperia Mint eller noe slikt.

Du finner bilder og flere detaljer hos Mobile-Review.com.

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå