MOBIL

Dette kan være oppfølgeren til Nokia N8

Har Nokia et nytt kameraflaggskip i ermet?

Marius ValleMarius ValleJournalist
16. des. 2011 - 10:33

Nettstedet PocketNow.com har fått tak i bruksanvisningen til Nokia 803. Og selv om ingen spesifikasjoner nevnes i dokumentet er det et interessant bilde av telefonen her. Som du ser stikker kameramodulen rimelig langt ut på baksiden av telefonen, noe som indikerer at det er gjort plass til en stor sensor.

Store kameramoduler er nødvendig når du skal ha plass til god optikk og en stor kamerasensor. Det kan altså se ut til at telefonen kan bli oppfølgeren til Nokia N8, som også har en stor kameramodul.

Kjører Symbian

I bruksanvisningen er det ifølge nettstedet informasjon om at telefonen kjører Symbian Belle. Dette er den nyeste versjonen av Symbian, som brukes på blant annet Nokia 700 som vi nylig testet.

LES OGSÅ: Dette er nytt i Symbian Belle

Bruksanvisningen indikerer også at telefonen har NFC, HDMI og DLNA. Informasjon om prosessor, skjermstørrelse og annet finnes ikke i dokumentet.

Optisk zoom?

Dersom dette skulle vise seg å være oppfølgeren til Nokia N8 er det trolig snakk om en telefon med et veldig godt kamera. Nettstedet UnwiredView.com har tidligere meldt at deres kilder forteller at telefonen får optisk zoom. Det vil i tilfelle være en funksjon som gjør telefonen unik, da ingen andre telefoner i dag har dette.

Telefonen skal videre ha 3,5 tommers ClearBlack-skjerm med 480 x 800 pikslers oppløsning, prosessor på 1 GHz og 512 MB arbeidsminne (RAM). Kildene forteller også at telefonen skal komme i salg andre kvartal neste år, noe som kan bety at vi får se telefonen under Mobile World Congress i Barcelona i slutten av februar.

Alt er foreløpig i aller høyeste grad spekulasjoner, og vi anbefaler at du tar informasjonen med en klype salt. Men Nokia har i øyeblikket ingen telefoner i porteføljen som kan beskrives som flaggskip, da N8 begynner å bli veldig gammel. Lansering av en ny modell med kraftig kamera virker altså naturlig.

Kilder: PocketNow.comUnwiredView.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.