MOBIL

Dette kan være Nokias MeeGo-råskinn

En bugrapport lekker detaljer om det som kan være Nokia N9.

Marius ValleMarius ValleJournalist
3. feb. 2011 - 11:43
Vis mer

Lite vil overraske oss mindre enn om Nokia lanserer sin første MeeGo-telefon under Mobile World Congress. Det har gått et år siden Nokias og Intels samarbeid ble annonsert, og skal Nokia har sjangs til å ta igjen noe av forspranget Google og Apple har fått i smarttelefonverdenen må det skje noe nå.

I den sammenhengen har det dukket opp en bugrapport fra en ukjent MeeGo-enhet, som kan vise seg å være en av Nokias første MeeGo-enheter. Listen inneholder en lang rekke detaljer om spesifikasjonene.

Intel-prosessor og 1 GB RAM

Listen viser at enheten har en Intel-prosessor på 1,6 GHz og 1 GB arbeidsminne. Videre skal den ha en 480 x 854 pikslers skjerm, HDMI-utgang og 512 MB grafikkminne.

At det står en Intel-prosessor og ikke en ARM-prosessor i telefonen passer godt med rykter vi har omtalt tidligere.

Wi-Fi med 802.11n-støtte er på plass, GPS, og ikke minst NFC. NFC er nærkommunikasjon som gjør det mulig å bruke mobilen som betalingsmiddel, å koble til spesielt utstyr, overføre små mengder data og mye annet.

USB-tilkoblingen skal ha støtte for USB On-the-go, slik som Nokia N8 og C7 har. Det vil si at du kan koble til USB-disker, for eksempel minnepinner eller harddisker.

HSPA+

Listen viser også støtte for HSPA+, altså 3G i hastigheter opp til teoretisk 85 Mbps nedlasting og 22 Mbps opplasting. Denne teknologien markedsføres som "4G" i Amerika.

Kamera er også på plass, uten at det røpes annet enn at det er to kamera. Antakeligvis snakker vi om et hovedkamera og et frontkamera.

Kan være testenhet

Det kan selvsagt godt tenkes at enheten det er snakk om er en testplattform av ett eller annet slag, og at MeeGo-enhetene som skal presenteres ikke har spesifikasjonene nevnt over.

Og vi kan selvsagt ikke utelukke muligheten for at det hele er rent oppspinn.

Du kan se hele listen på Nokiaport.de, Aber es ist in Deutsch.

Kilder: Nokiaport.de, GSMarena.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.