MOBIL

Dette kan faktisk være en iPad-killer

Like stor skjerm, mindre i størrelse og langt flere muligheter og teknologier.

Marius ValleMarius ValleJournalist
6. jan. 2011 - 11:28
Vis mer

Motorola hiver seg på tablet-bølgen med det nye surfebrettet Xoom. Dette kjører Android 3.0, har 10,1 tommers skjerm med 1280 x 800 piksler, og har tokjerneprosessor på 1 GHz.

Vi er ikke så glade i å bruke begrep som "iPad-killer", men Xoom kan se ut til å fortjene det.

Les mer om:

Android 3.0 »

Tegra 2-prosessoren » Men ikke gled deg for tidlig. Xoom skal lanseres hos den amerikanske operatøren Verizon, som ikke har GSM-nett. Dermed er det snakk om CDMA-teknologi som du ikke får brukt i Norge uten videre. 

Litt uferdig

Xoom skal få støtte for 4G, men dette kommer til å kreve en oppgradering av maskinvaren. En oppdatering av programvaren må også til for å få Micro-SD-minnekort til å fungere, skriver Androidcentral.com. Xoom virker altså noe uferdig akkurat nå.

Herlige spesifikasjoner

Men det er fortsatt mye å sikle på. For det første størrelsen: 149,1 x 167,8 x 12,9 mm og en vekt på 730 gram er kanskje ikke akkurat smått, men det er ikke avskrekkende med tanke på iPad som er like tung og en tanke tjukkere.

For det andre: Maskinvaren som består av en tokjernet nVidia Tegra2 1 GHz-prosessor og 1 GB RAM. Det burde holde til flere tunge oppgaver.

Videre har Xoom fått USB 2.0, Wi-Fi med 802.11b/g/n, Bluetooth 2.1+EDR, støtte for 3G og som nevnt senere 4G (LTE).

Underholdningsmaskin

Det er 32 GB lagringsminne, utgang for 3,5 mm minijack, tomegapikslers frontkamera og et fem megapikslser kamera med doble fotolamper på baksiden. Sistnevnte tar opp video i HD-oppløsningen 720p. 

Xoom har også  fått støtte for videoavspilling i HD-oppløsningen 1080p. På papiret virker dette som en ganske heftig underholdningsmaskin.

Hele sulamitten har fått et greit batteri kan det se ut til. Motorola oppgir at du skal kunne se video i ti timer på en lading.

Kommer det Europa-versjon?

Så spørs det om Motorola har tenkt til å lage en europeisk versjon med GSM-støtte og SIM-kort, slik at vi kan bruke den her hjemme også. Det er fortsatt helt i det blå.

Se videoen under for å ta en nærmere titt på Xoom.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.