MOBIL

Dette kan bli en ny Huawei-hit

Huawei lanserer Nero U9000 med stor skjerm, raskt internett og en... sløyfe..?

Marius ValleMarius ValleJournalist
31. mai 2011 - 12:54

Vi er kanskje stygge nå. Men Huawei har tatt seg god tid til å beskrive i store ord hvor flott den nye Android-telefonen Nero U9000 er. For å sitere:

"Med denne nye telefonen har Huawei valgt et design som skiller seg ut i mengden. Med sine rette, markante linjer, hvor form følger funksjon, låner Nero U9000 inspirasjon fra arkitektur og interiørdesign."

Nuvel. Vi syns kanskje den utifra bildene forfra mest ligner en PDA, mens den på baksiden later til å ha lånt inspirasjon fra Nokias E-serie.

Men vi i Mobili er ikke designeksperter, og vi kan konstatere at Nero U9000 har fått en fin spesifikasjonsliste og hyggelig pris.

Billig og godt spesifisert

Huawei Nero U9000 ble lansert allerede i desember i fjor, da under navnet Ideos X6. Når den nå kommer i salg her i landet er det med nytt navn, men telefonen er den samme.

For 2750 kroner får du her en 9,9 millimeter tykk telefon som veier 134 gram. Den kjører Android 2.2 og har 480 x 800 pikslers 4,1 tommers skjerm.

Under panseret finner vi systembrikken Qualcomm Snapdragon MSM8255 med prosessor på 1 GHz og 512 MB arbeidsminne. Den har samme grafikkbrikke som for eksempel Sony Ericsson Xperia Play.

Det er 2 GB lagringsminne innebygget, og støtte for minnekort dersom dette ikke er nok. 

HDMI og HD-video

Kameraet tar bilder i 5 megapiksler, og kan ta video i HD-oppløsningen 720p. Siden det er HDMI-utgang på telefonen (kabel følger med) kan du vise video og bilder på TV-en din.

Ellers har Nero U9000 det vanlige spekteret med spesifikasjoner, som GPS, Wi-fi og Super-3G. Denne har støtte for HSPA+, som gir deg nedlastingshastigheter på inntil 14,4 Mbps.

Telefonen har også aktiv støyfjerning ved at den har to mikrofoner. Den ene fanger opp lyder i omgivelsene dine, mens den andre fanger opp stemmen din. Dette gjør at telefonen klarer å skille ut hva som er støy og hva som er prat.

Kommer med ei sløyfe

Nero U9000 skal først komme i salg gjennom en spesialkampanje på Telenor.no, hvor de første 100 som bestiller får med en Bluetooth-høyttalertelefon og en sløyfe. Ja - en sløyfe.

Med tanke på at telefonen har en ganske så grei spesifikasjonsliste og en hyggelig pris ser det ut til at Huawei kan ha den perfekte oppfølgeren til sin forrige hit U8800 i kofferten.

LES OGSÅ: Test av Huawei U8800

Kilde: Pressemelding

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.