T2

Dette er vårens heteste mobilnyhet

41 MEGAPIXLER: Nokia PureView 808.
41 MEGAPIXLER: Nokia PureView 808.
6. mars 2012 - 15:35

Det norske analyseselskapet Integrasco, som analyserer stemningen rundt produkter i sosiale nett og andre datakilder, har hatt stor fremgang.

Nå har de de fleste store mobiltelefonprodusentene som kunder og kan gi dem verdifull informasjon om hva kundene snakker om.

Som vanlig har selskapet analysert resultatene fra årets Mobile World Congress mens den pågår.

De har brukt 402 000 nettsamtaler i perioden fra 25. februar til 1. mars på sosiale media som grunnlag for å utarbeide resultatet.

Nokiasnakkis

Selv om det ble lansert en rekke nye mobiler under messen, var det Nokia PureView 808 som stakk av med mest oppmerksomhet.

Den tiltrakk seg hele 33 prosent av nettpratingen.

Kanskje ikke så rart når finnene bringer en telefon med 41 megapiksler til torgs.

Men det betyr ikke at alt er vel og bra i de tusen sjøers land. Mange av samtalene var ikke av det positive slaget fordi de mener at å lansere en ny telefon med Symbian ikke gir den store tiltroen. Det snakkes også om kamerakvaliteten og mange tviler på at så mange piksler borger for god kvalitet.

SNAKKIS: Det var Nokias nye 41 megapiksel kameratelefon som ble mest omtalt på sosiale nett under World Mobile Congress i Barcelona. Dessverre for Nokia var ikke all omtale like positiv.
SNAKKIS: Det var Nokias nye 41 megapiksel kameratelefon som ble mest omtalt på sosiale nett under World Mobile Congress i Barcelona. Dessverre for Nokia var ikke all omtale like positiv. Integrasco

HTC vinner

Samsung og HTC kom inn som nummer to og tre med henholdsvis 15 og 11 prosent av samtalene.

Spesielt for HTC må det varme at HTC One fikk veldig positiv omtale. Det var den telefonen på hele messen som best kombinerte positiv og mengde omtale og som fremstår som en slags vinner.

Liker Sony

Sony Mobile fikk ikke like mye omtale.

De nye mobilene Xperia P og Xperia U bidro til at de kom likt med LG på fjerdeplass, men skiller seg ut gjennom størst netto positiv omtale av alle.

Sony Mobile leder stort med 10,3 prosent netto positivt, mens LG er sist med 0,4 prosent positivt.Android tar kaka

Ikke uventet dominerte Android nettsnakket om operativsystemer med hele 77 prosent.

Men selv om det er små tall ennå begynner Windows Phone å vises på radaren. 14 prosent av omtalen er en bra start. Symbian fikk bare fem prosent, sikkert på grunn av Nokias mye megapikselmonster.

Apples iOS, som ikke var til stede på tross av at ryktene om den nye iPad 3 begynte å gå, fikk bare 4 prosent.

Egenskaper

Integrasco har også analysert hva brukerne er opptatt av.

Her er det nettverksegenskapene som topper med 19 prosent av oppmerksomheten, sikkert drevet frem av oppmerksomheten rundt LTE og NFC.

På nesteplassen kommer skjermen, størrelse og egenskaper med 12 prosent. Deretter følger lagringsstørrelse, spesifikasjoner og lyd- og musikkegenskaper.

Les også:

TEST: Flatskjermer på 65 tommer

BILDESERIE: Se nyhetene fra Fotomessen

BILDESERIE: Høydepunktene fra hi-fi-messa i Bristol

Dette kjøleskapet fra 1937 brukes fortsattLes mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.