T2

Dette er testvinneren

Utrolig kvalitet i forhold til prislappen.

PIONEER N-50 NETTVERKSPILLER: Mye kvalitet for pengene.
PIONEER N-50 NETTVERKSPILLER: Mye kvalitet for pengene. Bilde: WATT
Håvard Holmedal
20. mai 2012 - 08:40
Vis mer

Vi er stort sett strålende fornøyde med receiverne til Pioneer, og man kan kanskje lure litt på om man ikke egentlig kunne kjøpe seg en rimelig nettverk-receiver hvis man behøver en alt-i-ett-løsning for avspilling av musikk over nettverket, men så var det dette med lydkvaliteten, da.

Pioneer har sendt med en ganske så skikkelig pakke med utstyr. Her finner du USB-inngang med en 192kHz/32 bit DAC, kontroll-app for iPhone og Android, Auto Sound retreiver som ”reparerer” komprimert musikk, Auto Level Control for å matche volumet mellom filene du spiller av, Hi-Bit 32 for highend konvertering, DLNA-støtte, AirPlay, internettradio og du kan få både trådløst LAN og Bluetooth ved å kjøpe et par ekstra enheter.

Les også: TEST: 4 nettverkspillere

Blandet opplevelse

Her er det også støtte for AirPlay, men ikke for Apple Lossless. Skal du ha denne spilleren bør du altså ikke bruke iTunes til å rippe filene dine hvis du ønsker å spille av høyoppløste filer på nettverket. Derimot har du støtte for FLAC og Wav helt opp til 192kHz/24bit via nettverket og 96kHz/24bit via USB. Det gir mulighet for å spille av musikk i den høyeste oppløsningen som er praktisk tilgjengelig. 

Spilleren mangler DAB og FM, men det er kanskje ikke noe stort savn da den selvsagt har internett-radio.

Pioneer har et glimrende display. Det er nesten synd det er så lite. Med spilleren plassert mer enn et par meter fra deg, er det ikke mye nærsynt du skal være før du laster ned app-en til iPhone eller Android.

Den bruker en del tid på å finne frem på nettverket, og er jevnt over litt treg. I tillegg har den også den samme rullemenyen for musikk som med mange album på serveren, blir en tålmodighetsprøve. Her er det heller ingen søkefunksjon som kunne gjort det enklere å bla gjennom nær et par tusen album.

Frisk musikkspiller

Hvis vi glemmer avspilling av internettradio, som veldig ofte låter både flatt og kornete, er det mye moro å hente med høyoppløselige Flac- eller Wav-filer. Det kan hende det er vissheten om at det ikke kan bli særlig bedre som slår inn, men filer med høyeste oppløsning gjør at lytteopplevelsen blir rik, engasjerende, godt oppløst, og med en enorm detaljrikdom. Det er nesten så spilleren skriker etter en ekstern DAC av høy kvalitet.

Den har ikke den samme varmen og den samme lettflytende karakteren til Marantz NA 7004, men har i stedet langt bedre kontroll på begivenhetene når lydbildene blir store og kompliserte. Kall det gjerne overarrangerte, men det er nå engang slik at mye musikk er spilt inn med svært mange spor, eller et hundretall instrumenter slik som et fullt symfoniorkester. Da behøver man elektronikk som har full kontroll, og med et lydbilde som har plass til alt sammen. Pioneer overrasker positivt i den retningen.

Pioneer NS-50 låter litt som de andre stereo-produktene til Pioneer. Det betyr en lyd som er litt mer forsiktig enn tilfellet er med receiverne til Pioneer. De kliner til og virker nesten litt ”triggerhappy” til tider. Med NS-50 i stereoanlegget blir det mer finesse, og større fokus på ro, kontroll og troverdighet. 

Konklusjon

Dette er en vellydende nettverkspiller til prisen med flott musikals oversikt uansett om du benytter USB eller nettverksmuligheten. 

I tillegg er den svært skikkelig bygget i forhold til hva man forventer i denne prisklassen.

Karakter: Terning 6

Les også:

TEST: Dokking-høyttalere for iPhone

TEST: Svære flatskjermer 

TEST: 7 ultrabooker

TEST: Et gedigent knallkjøp av en TV

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.