ENERGI

Dette er strømtiltakene regjeringen vurderer

Eksportrestriksjoner, krav til magasinfylling og strømstøtte til utsatte bedrifter er blant tiltakene som vurderes mot kraftkrisen, opplyser regjeringen. 

Terje Aasland bekrefter at regjeringen vurderer å legge fram forslag på fire tiltak for å dempe strømkrisen.
Terje Aasland bekrefter at regjeringen vurderer å legge fram forslag på fire tiltak for å dempe strømkrisen. Foto: Stian Lysberg Solum/NTB
3. aug. 2022 - 15:41

Olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) forteller til Dagbladet at det dreier seg om fire tiltak:

* Forlengelse av strømstøtten til boliger.

* Strømstøtte til utsatte bedrifter.

* Tiltak som sikrer tilstrekkelig fyllingsgrad i magasinene.

* Ordning der strømeksporten reduseres automatisk hvis magasinfyllingen går under et gitt nivå.

– Vi jobber på spreng for å få på plass støtteordninger som sikrer både forbruker og næringslivet forutsigbarhet og bærekraftige rammebetingelser, sier Aasland.

Han sier ikke når forslagene blir lagt fram, men TV 2 og VG skriver at regjeringen håper det kan skje neste uke. TV 2 får opplyst at det kan ta lengre tid.

Regjeringen er under et stadig voksende press med tanke på å gjøre noe med prispresset på strøm. SV, Rødt og Fremskrittspartiet støtter en hasteinnkallelse av Stortinget, noe presidentskapet skal avgjøre mandag 8. august.

Tirsdag var statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) i møte med sine ordførere i Sørvest-Norge der strømkrisen var tema. Også internt i Sp er det misnøye med at regjeringen ikke har tatt større grep. Partiveteran Per Olaf Lundteigen ba tirsdag om grep fra regjeringen innen mandag. Også LO har kommet med krav.

Les også

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.