MOBIL

Dette er ryktene om Galaxy S6

Klarer Samsung å begeistre med sitt neste flaggskip?

Bildet viser angivelig hvordan Galaxy S6 blir seende ut. Her med deksel.
Bildet viser angivelig hvordan Galaxy S6 blir seende ut. Her med deksel. Bilde: Underkg.co.kr
Marius ValleMarius ValleJournalist
20. feb. 2015 - 18:14

Mobile World Congress er en drøy uke unna, og det ventes at Samsung skal vise frem sin nyeste Galaxy S her.

De skal høyst sannsynlig vise frem Galaxy S6, ettersom det nå er et år siden Galaxy S5 ble lansert.

Denne lanseringen blir viktig for Samsung. Galaxy S5 klarte ikke å generere like mye begeistring som tidligere år, og telefonen fikk en blandet mottakelse.

Designen - telefonen var i plast - var et av de store ankepunktene. Senere i 2014 så vi at produsenten tok en ny retning, hvor metall ble et viktigere element i utformingen. Først med Endelig en skikkelig lekker Samsung , og senere med Galaxy Note 4.

Les også: Kanskje den beste store mobilen

Metall. Kanskje også glass

Vi antar at Samsung fortsetter den samme linjen, og viser frem en Galaxy S6 med frisk design og deksel som i alle fall delvis er i metall. Vi blir overrasket om S6 ikke fremstår som et premiumprodukt.

Om vi tar bilder publisert av den franske bloggen nowhereelse.fr for god fisk, ser det ut til at Samsung har gått for et metalldeksel som ikke er fryktelig ulikt iPhone 6.

Det sies også at Samsung for første gang dropper bakdeksel som kan plukkes av, og heller går for et helt metalldeksel. Koreanske ddaily.co.kr hevder imidlertid å ha en Samsung-kilde som forteller at baksiden av telefonen skal være i glass. Tenk Dette er en kandidat til årets beste mobil eller iPhone 4S.

Samsung har aldri vært redde for å henge på spesifikasjonsracet, så årets modell blir selvsagt enda sprekere enn forrige.

Nøyaktig hva spesifikasjonslisten inneholder er ikke kjent, men vi antar at Samsung vil følge trendene i markedet.

Les også: Slik er den røffe utgaven av Galaxy S5

Høyere oppløsning

Vi tipper på en skjerm i området 5 til 5,5 tommer med oppløsningen 1440 x 2560 piksler. Om bilder publisert av den nederlandske bloggen toptienmobiel.nl faktisk er ekte, ser det ut til at skjermen dekker en usedvanlig stor del av fremsiden.

Det gir i så fall Samsung mulighet til å gå i samme retning som LG gjorde med sin G3 i fjor: stor skjerm i en innpakning som ikke er vesentlig større enn på telefoner med mindre skjerm.

Bildet viser angivelig en lekket prototype av Galaxy S6.
Bildet viser angivelig en lekket prototype av Galaxy S6. toptienmobiel.nl

Egen versjon med bøyd skjerm?

Informasjon gravd frem på Samsungs egne nettsider indikerer dessuten at det kommer to utgaver av Galaxy S6. Galaxy S Edge, som det tippes at den andre varianten heter, skal angivelig få en skjerm med bøyd side slik Galaxy Note Edge har.

Hvorvidt det også er andre forskjeller på telefonene vites ikke.

I alle tilfeller er det trolig trygt å anta at begge variantene får Super AMOLED-skjerm som forgjengerne.

64 bit

Hva slags systembrikke som skal drive Galaxy S6 er ikke kjent, men antakelig får den en 64 biters prosessor.

Samsung har benyttet Qualcomms Snapdragon-brikker i tidligere modeller, men det kan se ut til at de i år vil gå for egenutviklede Exynos-brikker.

I januar meldte Qualcomm nemlig at en stor kunde ikke kommer til å bruke Snapdragon-brikker i sitt kommende flaggskip. Antakelig er det snakk om Samsung.

Skulle det likevel vise seg at Galaxy S6 også kommer i en Snapdragon-variant, er det trolig snakk om Snapdragon 810. Dette er siste generasjon fra Qualcomm, med åttekjernet 64 biters prosessor på 2,8 GHz. Denne brikken benyttes også i LGs G Flex 2.

Arbeidsminnet blir antakelig 4 GB, ettersom Samsung allerede i desember annonserte at de ville masseprodusere RAM-moduler på 4 GB for smarttelefoner. Det er snakk om LPDDR4-moduler med en båndbredde på inntil 3200 Mbps, som skal være dobbelt så raskt som LPDDR3-moduler som brukes i PC-er.

Den nye Galaxy S-modellen skal ifølge sammobile.coms kilder komme i varianter med 32 til 128 GB lagringsminne.

Les også: Mobilen du kan bygge selv får delebutikk

Dette bildet er satt sammen av den koreanske nettsiden underkg.co.kr. Det er basert på informasjon om den kommende telefonen.
Dette bildet er satt sammen av den koreanske nettsiden underkg.co.kr. Det er basert på informasjon om den kommende telefonen. underkg.co.kr

Android 5 med mindre rot

Det samme nettstedet hevder for øvrig at telefonen - ikke overraskende - skal kjøre Android 5.0 Lollipop.

Mer interessant er det at deres kilder forteller at Samsung kommer til å fjerne all forhåndsinstallert programvare på telefonen. Det vil si at telefonen bare skal leveres med de mest nødvendige appene.

Nøyaktig hvilke apper Samsung eventuelt har valgt å fjerne kommer ikke frem.

På den annen side skal S6 angivelig komme med en rekke Microsoft-apper forhåndsinstallert, som Office og Skype.

Om dette stemmer, så tyder det på at Samsung fortsetter å forenkle brukergrensesnittet sitt. Da de lanserte Galaxy S5 i fjor hadde de ryddet kraftig opp i menyene.

Les også: Google avduker Apple TV-utfordrer i ny Nexus-serie

Dette bildet dukket opp på Samsungs Twitter-konto.
Dette bildet dukket opp på Samsungs Twitter-konto. Samsung

Kamera for mørket

Vi forventer at kameraet i telefonen skal være hakket bedre enn på forgjengeren. Samsungs egen blogg gir noen ganske solide antydninger på hva vi har i vente.

Frontkameraet har antakelig minst fem megapikslers oppløsning. Kameraet på baksiden vil trolig ha minst 16 megapikslers oppløsning.

Selskapets Twitter-konto hinter også til at kameraet vil fungere spesielt bra i svak belysning. Hvorvidt dette betyr at telefonen får optisk bildestabilisator eller ei, vites ikke.

Utover dette forventer vi at S6 er på linje med eller bedre enn S5. Vi tipper den som forgjengeren er vanntett, for eksempel. Pulsmåleren, som Samsung har puttet i telefonene sine det siste året, antar vi også at er på plass.

Dette skal være chassiset til Galaxy S6, om vi skal tro alt vi leser på internett.
Dette skal være chassiset til Galaxy S6, om vi skal tro alt vi leser på internett. nowhereelse.fr

Endelig skikkelig fingeravtrykkleser?

Fingeravtrykkleseren ville vi blitt veldig overrasket om ikke var på plass. Skal vi tro det sammobile.com kaller «høyst pålitelige kilder», har Samsung endelig kvittet seg med strykesensor, og fått på plass en sensor du bare legger fingeren på. Som på iPhone 5S/6 og Huawei Mate 7, med andre ord. Om dette stemmer, er det en forbedring vi ønsker velkommen.

En video på Samsungs Twitter-konto hinter også til at Galaxy S6 får trådløs lading integrert. Det kan imidlertid se ut til at den nye telefonen tar denne funksjonen til et nytt nivå.

selskapets blogg hintes det nemlig til at Galaxy S6 vil støtte flere standarder for trådløs lading. I tillegg til Qi-standarden, kan S6 støtte A4WP-standarden.

- I fjor ble komponenter som støtter flere standarder på en enkelt brikke lansert. Gitt at det vanligvis tar 6 til 12 måneder å integrere nye komponenter og gjøre dem tilgjengelig på markedet, er det ventet at flere av disse produktene vil bli tilgjengelig for forbrukere i år, skriver Principal Engineer IT & Mobile Division, Seho Park.

Vi ser heller ikke helt bort fra at Samsung lanserer sin egen betalingstjeneste modellert etter Apple Pay, ettersom selskapet nylig kjøpte LoopPay. Dette selskapet utvikler en mobil lommeboktjeneste.

Nøyaktig hva Samsung har i ermet gjenstår å se. Pressekonferansen går av stabelen 1. mars klokken 1830, og vi er tilstede for å dekke den.

Les også:

Dette er ryktene om iPhone 7

– Batteriet på Apple Watch vil vare høyst en dag

Den bøyde telefonen har blitt voksen  

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.