MOBIL

Dette er nytt i Windows Phone 7

Microsoft har sluppet den såkalte NoDo-oppdateringen til Windows Phone 7.

Marius ValleMarius ValleJournalist
24. mars 2011 - 09:55
Vis mer

Den første store oppdateringen til Windows Phone 7 er i ferd med å dyttes ut, og med den en god del nyheter.

Først og fremst muligheten til å klippe og lime tekst. Nå kan du altså markere alle typer tekst for eksempel i nettsider eller Office-dokumenter, og lime den inn i alle tekstfelt. 

Ved å trykke på et ord får du opp to piler du bruker til å makere mer eller mindre tekst. Det kommer automatisk opp ikoner for kopier og lim inn.

Mer info om den nye funksjonaliteten hos Microsoft.com »

Men dette er egentlig ikke det mest interessante med oppdateringen.

Bedre ytelse

NoDo-oppdateringen skal nemlig gi bedre ytelse i spill og apps. Det skal nå gå kortere tid å starte opp apps, og det skal gå raskere å starte dem opp igjen dersom du har lagt dem i bakgrunnen.

Marketplace får bedre søk. Her er det nå enklere å finne apps, spill eller musikk. Du kan sortere ut det du ikke vil se, og for eksempel bare se spill, og ikke andre apps. Dette gjør du ved å søke fra de forskjellige kategoriene.

Andre nyheter i Marketplace er at det skal ha blitt enklere å oppgradere apps til fullversjoner, bruke kredittkort uten å ha adresse i USA, og det er mulig å dele lenker til apps i Marketplace via e-post. Marketplace skal også ha blitt mer stabilt.

Forbedringer i Wi-fi

Det har kommet noen etterlengtede nyheter i Wi-fi-funksjonaliteten også. Først og fremst er det maksimale antallet Wi-fi-profiler du kan lagre nå helt fjernet. Videre kan du også se MAC-adressen til telefonen, noe som er praktisk om du har MAC-filter på hjemmenettverket ditt.

E-post-klienten Outlook er også oppdatert, og har blant annet fått bedre støtte for å se bildevedlegg sendt fra iPhone.

Småoppdateringer

Ellers er det en del mindre oppdateringer, som bedre Facebook-integrasjon, bedre stabilitet i kameraet, og oppdateringer i måten telefonen håndterer musikk og video når du bruker Bluetooth-håndfri.

Ellers har en rekke produsentspesifikke funksjoner blitt oppdatert.

Når kommer oppdateringen?

Oppdateringen dyttes ut etterhvert som de forskjellige operatørene har fått testet programvaren. Dersom du har en åpen telefon skal NoDo imidlertid være tilgjengelig i løpet av de neste ukene.

Microsoft dytter ut oppdateringen i puljer, så når din oppdatering kommer avhenger av om din telefon er i en tidlig eller sen pulje.

Les mer om oppdateringstakten hos Microsoft.com »

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.