MOBIL

Dette er nyhetene i Windows Phone Tango

En rekke begrensninger for Windows-telefoner med lite minne. Noen nyheter for andre.

Marius ValleMarius ValleJournalist
9. mars 2012 - 12:56

De første mobiltelefonene med "Tango"-utgaven av Windows Phone 7.5 dukket opp under Mobile World Congress i år. Denne versjonen åpner for Windows-telefoner med svakere spesifikasjoner enn tidligere, slik at produsentene kan lage billigere telefoner med operativsystemet.

Nokia viste frem en ny Lumia-modell med Tango, mens ZTE presenterte en lignende kalt Orbit under messa.

LES OGSÅ: Lyntest av Nokia Lumia 610

Nøyaktig hva som er nytt har ikke vært helt klart. Det har vært kjent at Tango ville gjøre det mulig å lage telefoner med 256 MB arbeidsminne, og at enkelte apper fra Windows Phone Marketplace ikke kan kjøres på disse telefonene. 

Nå er resten av nyhetene i Tango kjent, og det viser seg at informasjon som lekket ut forrige måned stemmer på en prikk.

Dette fjernes på 256 MB-mobiler

Som nevnt er det enkelte apper som ikke kan instalelleres, da 256 MB minne ikke er nok. Microsoft selv hevder at dette er noe sånt som 5 prosent av appene tilgjengelig i Marketplace.

LES OGSÅ: 10 nyttige apper til Windows Phone 7

Det blir ikke mulig å laste ned podkaster eller å se videopodkaster på telefoner med 256 MB minne. Funksjonen Local Scout i Bing Maps er ikke tilgjengelig (men det er den uansett ikke i Norge).

Multitaskingstilnærmingen "fast app switching" vil ikke fungere. Det vil si at du ikke kan legge apper i bakgrunnen og veksle mellom dem. De må altså startes på nytt når du veksler tilbake til dem. Enkelte bakgrunnsprosesser deaktiveres også.

Automatisk opplasting av bilder til SkyDrive deaktiveres for telefoner med 256 MB arbeidsminne. Det blir ikke mulig å spille av enkelte videotyper på telefonen, og ikke HD-innhold.

Dette er nytt

Alle telefoner med Tango-oppdateringen får støtte for å legge til flere bilder, videoer og annet innhold i MMS-meldinger. Du kan også legge til slikt innhold i lynmeldinger.

Du får nå et eget ikon på toppen av skjermen som viser at lokaliseringstjenesten kjører. Altså blir det enklere å se om GPS-en er aktiv. Det blir også mulig å eksportere kontakter til SIM-kortet.

LES OGSÅ: Slik kommer du i gang med Windows Phone 7

Kilde: Liveside.net

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.