TRAFIKK OG ITS

Dette er norske bilisters verste mareritt

En fersk undersøkelse viser at det mer enn halvparten av norske bilister er mest redd for i trafikken, er å møte utenlandske vogntog.

55 prosent av de spurte i en undersøkelsetrekker fram utenlandske vogntog som sin største frykt i trafikken.
55 prosent av de spurte i en undersøkelsetrekker fram utenlandske vogntog som sin største frykt i trafikken. Foto: Andrey Armyagov, Colourbox
15. nov. 2019 - 12:50

55 prosent av de spurte trekker fram utenlandske vogntog som sin største frykt i en undersøkelse YouGov har utført for Frende Forsikring.

– Når vi ser at utenlandske vogntog kjører seg fast på fjellet med sommerdekk, stoppes i kontroller eller tar fyr i tunneler er det klart det setter spor hos folk, sier Roger Ytre-Hauge som er fagsjef på motor i Frende Forsikring.

Flere vogntog kjører med dekk som er uegnet for vinterføret i Norge. Dette gjør at mange havner i grøftekanten.

Samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) varslet i oktober at kravene til tunge kjøretøy skal skjerpes fra vinteren. Det vil blant annet bli gitt mer penger til kontroller, og innført strengere krav til dekk og utstyr.

– Skjerpede krav til vinterdekk på vogntog og penger til flere kontroller er gode tiltak, sier Ytre-Hauge.

Tall fra Statens vegvesen viser at 18 prosent av dødsulykkene på norske veier i 2018 var kollisjoner mellom personbil og lastebil, buss eller vogntog. De to ulykkestypene som skjer oftest, er møteulykker og utforkjøringer.

Videre på listen over hva de spurte bilistene frykter mest i trafikken, er glatt føre og dyr i veibanen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.