MOBIL

Dette er Nokias nye menyer

Det kan se ut som om Nokia skal gi Symbian^3 en real ansiktsløfting.

Marius ValleMarius ValleJournalist
24. feb. 2011 - 10:14

Under Mobile World Congress var det nesten umulig å snakke om Nokia uten at det egentlig dreide seg om Windows Phone 7. Derfor har denne lille, men muligens store, saken sneket seg under radaren vår.

Under pressekonferansen til Nokia søndag 13. februar (hvor vi ikke var tilstede fordi Sony Ericsson og Samsung hadde sine pressekonferanser samtidig) ble det vist frem noen skjermskudd fra det vi antar er den kommende hovedmenyen til Symbian^3.

Nå nylig holdt Nokia også en pressekonferanse i Kina i forbindelse med lansering av Nokia E7 hos en kinesisk operatør, hvor de viste frem det som ser ut til å bli den nye startskjermen. Her kom det også frem nye detaljer om menydesignen.

Grundig oppussing

Interessant nok ser det ut til at hele Sybmian^3 får en grundig oppussing. 

På bildene fra den kinesiske presentasjonen blir det vist frem en Nokia N8 med en startskjerm som ligner mye på Androids widget-oppsett. Det vil si med widgeter i forskjellige størrelser.

I dag er det slik at Symbian^3-widgetene har en fast størrelse, og ikke kan være større enn denne.

Det ser også ut til at toppen av skjermen har fått en varsellinje som minner noe om Androids versjon. Det kan se ut til at linjen skal ta opp omtrent halvparten av plassen den gjør i dag.

På bilder fra en kinesisk nettside tatt fra den kinesiske presentasjonen står det at linjen er en "pull-down statusbar". Det kan se ut til at det skal fungere som på Android.

På bunnen av skjermen er det et symbol for telefon, og to andre vi ikke er helt sikre på hva er. Det kan se ut som det midterste ikonet er Symbians apps-ikon.

Fra den nevnte kinesiske nettsiden står det at det er snakk om en forenklet navigasjonslinje.

Luftigere hovedmeny

Et skjermskudd fra det vi antar er hovedmenyen ble også vist frem. Denne ser ut til å ha fått en stor visuell overhaling, med nye ikoner og de nevnte linjene over og under. Det hele ser ut til å bli mer luftig.

Dersom Symbian^3 får en etterlengtet visuell oppdatering skal vi ikke se bort i fra at Nokias Symbian-telefoner kan få en større appell i dagens marked.

Hvorvidt bildene viser reelle, kommende oppdateringer i brukergrensesnittet er noe uklart. Det som er sikkert er at Nokia har lovet fortløpende oppdateringer av Symbian^3 uten at du trenger å kjøpe ny mobil hver gang en ny forbedring er klar.

Kilde: MyNokiaBlog.com.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.