MOBIL

Dette er NFC

Nokia vil utstyre alle sine telefoner med NFC.

Marius ValleMarius ValleJournalist
30. aug. 2011 - 13:07

Under presentasjonen av Nokia 700, 701 og 600 annonserte Nokia at de vil utstyre alle kommende telefoner med NFC. Med tanke på at Nokia selger et betydelig antall mobiler hvert år kan dette være med på å drive teknologien fremover. 

Hva er NFC?

NFC står for Near Field Communication, og er enkelt sagt en måte å overføre data trådløst over veldig korte avstander, typisk 4 cm eller mindre. Maskinvaren som trengs til dette kan integreres i for eksempel mobiltelefoner, noe som gjør det mulig å betale for varer og tjenester ved å sveipe telefonen din over en betalingsterminal med NFC.

NFC har også andre praktiske bruksområder. Det er for eksempel mulig å pare Bluetooth-utstyr ved hjelp av NFC. Dersom både telefon og Bluetooth-håndfri har NFC kan du bare berøre håndfrien med mobilen, så er de koblet sammen.

Dataoverføring via NFC er også mulig, men teknologien opererer på langt lavere hastigheter enn Bluetooth. Mens Bluetooth kan gi deg hastigheter på 2,1 Mbps er makshastigheten til NFC 0,42 Mbps. Til gjengjeld kan NFC-enheter sette opp kommunikasjon med hverandre mye raskere. 

NFC-pioner

Nokia har vært en av pionerene i utviklingen av teknologien, og gikk sammen med Philips og Sony for å etablere NFC Forum i 2004. I 2006 lanserte Nokia den første telefonen med teknologien om bord, Nokia 6131.

Senere har det kommet flere telefoner som støtter NFC. Nokias nye modell 700 har NFC, Samsung Galaxy S II skal komme i en versjon med NFC innebygget, og Google-telefonen Nexus S har også NFC-maskinvare for å nevne noen.

I alle kommende Nokia-telefoner

Og nå skal altså alle kommende Nokia-telefoner ha NFC-maskinvare. I tillegg skal tilleggsutstyret til Nokia være utstyrt med NFC, slik at det blir enklere å koble det sammen med telefonene. 

Kilde: Wikipedia.org, Bankokpost.com via: Phonearena.com

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.