MOBIL

Dette er LGs nye telefoner

MWC 2012: Fra lite og billig til digert og avansert. Sjekk ut hva LG viste frem.

Marius ValleMarius ValleJournalist
2. mars 2012 - 20:00

LG kjørte enklet og greit ingen lanseringer under Mobile World Congress. Alle telefonene ble sakte men sikkert lansert i ukene før messen. Men produsenten var sterkt representert på messen, med sitt eget store utstillingsområde.

Vi har tatt en titt på modellene som kommer, og som kanskje kommer.


Optimus 4X HD har firekjerneprosessor.

Optimus 4X HD

Optimus 4X HD er toppmodellen til produsenten, og oppfølgeren til Optimus 2X. Vi snakker her om en skikkelig kraftkar, med Nvidias Tegra 3-systembrikke. Det betyr raskt oppsummert at telefonen har fire prosessorer på 1,5 GHz, og i tillegg en femte på 500 MHz som holder liv i bakgrunnsprosesser når telefonen er i hvilemodus.

Dermed har den mer enn nok regnekraft til å drive de tyngste appene med største letthet. Fire prosessorer betyr på sett og vis at telefonen har fire ganger så stor prosessorkapasitet som en telefon med én prosessor, slik telefoner flest har.

Arbeidsminnet er på 1 GB, mens lagringsminnet er 16 GB.

Skjermen måler 4,7 tommer, og er en LCD IPS+. Oppløsningen er 720 x 1280 piksler, så vi snakker om HD-oppløsning her. LG sier selv at skjermen er en av de beste som kan oppdrives.

For å drive alt dette har LG utstyrt Optimus 4X HD med et batteri med en kapasitet på 2150 mAh. Dette er 650 mAh enn batteriet til det forrige slagskipet - Optimus 2X. 

Alt sammen er pakket inn i et skall som er 8,9 millimeter tykt. I år trenger du altså ikke velge enten en tynn og svak telefon, eller en tjukk med masse kraft. 

Telefonen har ellers en hel del nyttig teknologi, som NFC, TV-utgang og rask internettilkobling. 

Optimus 4X HD kommer i salg i mai, og vil ligge på en pris på et sted rundt 5000 kroner.

Vi har for øvrig fått låne et eksemplar av Optimus 4X HD av LG, og kommer med en grundig titt på telefonen senere.

LES MER: LG lanserer Optimus 4X HD


Optimus L3 er en enkel og billig Android-telefon med designfokus.

Optimus L-serien

LG viste også frem den nye L-serien, som ble vist frem uken før Mobile World Congress. Dette er telefoner med fokus på både pris og design. De tre telefonene heter Optimus L3, L5 og L7, og har et designspråk som kan minne om det vi finner på Prada-telefonen til LG.

L3 er den enkleste og billigste, med 3,2 tommers skjerm med 240 x 320 pikslers oppløsning, 800 MHz prosessor og Android 2.3. Det er altså få oppsiktsvekkende spesifikasjoner å spore. Men den har Wi-fi, super-3G og GPS som andre moderne smarttelefoner. 

Prisen på L3 skal ligge på 1300 kroner når den kommer i salg denne måneden.


Optimus L5 har NFC og koster 2000 kroner.

L5 er den mellomste av L-telefonene. Skjermen måler fire tommer, og har oppløsningen 320 x 480 piksler. Den er altså ikke spesielt skarp. Men telefonen får støtte for NFC, noe som gjør den til en av de billigste med teknologien. Telefonen har ellers kamera med fem megapiksler, Wi-fi, super-3G og GPS. 

LG L5 kommer i salg i månedsskiftet april/mai, og skal koste 2000 kroner.


Optimus L7 er den mest avanserte i L-serien.

L7 er modellen med de beste spesifikasjonene av de tre. Her får du en skjerm med 4,3 tommer og oppløsningen er 480 x 800 piksler. Telefonen har kamera med fem megapiksler. Det er også et frontkamera på denne modellen.

Systembrikken er en Qualcomm MSM7227A, hvor prosessoren tikker på 1 GHz, og arbeidsminnet er på 512 MB. Den har som L5 fått NFC, og super-3G, Wi-fi og GPS som vanlig er. Selve telefonen er 8,7 millimeter tykk.

Når telefonen kommer i salg i løpet av våre skal den koste omtrent 2500 kroner.

Felles for både L5 og L7 er at de kjører Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Alle telefonene har fått deksler med detaljerte mønstre skåret ut med laser, litt som Prada-telefonen.

LES MER: Her er LGs L-serie


Optimus Vu har en skjerm på 5 tommer i 4:3-format.

LG Optimus Vu

Optimus Vu er en slags konkurrent til Samsung Galaxy Note. Den er nemlig helt i skjæringspunktet mellom mobiltelefon og tablet. 

Vi snakker her om en sak med en fem tommers IPS-skjerm med 4:3-format. Skjermen er altså rimelig bred. Den har oppløsningen 1024 x 768 piksler. Som Galaxy Note kan du tegne på skjermen med en penn, men denne er ikke integrert i dekselet til telefonen. Pennen er derimot formet som en vanlig penn, slik at den skal føles mer naturlig å bruke.

Skjermformatet gjør Optimus Vu hele 9 centimeter bred og 14 centimeter høy. Tykkelsen er 8,5 millimeter. Til sammenligning er Galaxy Note 8,3 centimeter bred, nesten 15 centimeter høy og 9,65 millimeter tykk.


Tross heftige mål er Optimus Vu mulig å bruke med én hånd.

Optimus Vu har en tokjerneprosessor på 1,5 GHz, 1 GB arbeidsminne og 32 GB lagringsminne. Kameraet har åtte megapikslers oppløsning. Du kan verken sette i minnekort eller bytte ut batteriet, da dekselet til telefonen ikke kan fjernes.

Batteriet har en kapasitet på 2080 mAh. Ellers har Optimus Vu HDMI-tilkobling slik at du kan hekte den opp til TV-en din, et åtte megapikslers kamera bak og et 1,3 megapikslers kamera til videosamtaler. 

Operativsystemet er Android 2.3 Gingerbread, men skal angivelig oppgraderes til Android 4.0 senere. 

Optimus Vu kommer i salg til høsten, og du kan forvente at den ligger i det øvre prissjiktet.


Dette er oppfølgeren til Optimus 3D.

Optimus 3D Max

Optimus 3D Max er oppfølgeren til fjorårets 3D-modell, Optimus 3D. Vi snakker her om en real 3D-mobil med brillefri 3D-skjerm og 3D-kamera på baksiden.

Telefonen har blitt tynnere enn sin forgjenger, og har fått en tykkelse på 9,6 millimeter. 

Skjermoppløsningen og -størrelsen er den samme som sist, altså 4,3 tommer med 480 x 800 piksler. Den har imidlertid blitt mer lyssterk. I praksis betyr dette at det er enklere å se 3D-bilder. Det var i alle fall vårt inntrykk etter å ha sett på den på LGs stand på messen.

Ellers har telefonen fått programvare som gjør at du kan måle avstand ved å peke kameraet mot objekter. Nå er det også mulig å redigere 3D-video du tar med telefonen.

Optimus 3D Max har en tokjerneprosessor på 1,2 GHz som forgjengeren. Faktisk er det samme systembrikke her som før. Telefonen leveres med Android 2.3, men skal oppgraderes til Android 4.0.

Det er foreløpig ikke avgjort om telefonen kommer til Norge, men etter hva vi forstår heller LG mot å la være å selge den her til lands.

LES MER: LG lanserer Optimus 3D Max

Her finner du alle våre artikler fra årets Mobile World Congress
Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.