MOBIL

Dette er LGs nye 4G-flaggskip

Optimus LTE 2 har 2 GB arbeidsminne.

Marius ValleMarius ValleJournalist
4. mai 2012 - 14:33

Hakk i hæl med Samsungs lansering viste den koreanske konkurreten LG frem sin nye toppmodell med LTE. LTE er teknologien som markedsføres som 4G av NetCom her i Norge.

Telefonen er spesiell med tanke på at den stiller med dobbelt så mye arbeidsminne (RAM) som de fleste av dagens toppmodeller. Med 2 GB RAM har telefonen minne til å kjøre store apper raskt. Dette sørger også for at flere apper kan ligge klare i bakgrunnen.

Mye ukjent

Optimus LTE 2 er utstyrt med en såkalt TrueHD IPS LCD-skjerm. LG har ikke sagt stort om verken oppløsning eller størrelse, men vi tipper på rundt 4,7 tommer og 720 x 1280 piksler.

Systembrikken er heller ikke avslørt, men sannsynligvis er det en Snapdragon S4 MSM8960, som har tokjerneprosessor på 1,5 til 1,7 GHz og grafikkbrikken Adreno 225. Selv om tokjerne ikke høres imponerende ut skal den angivelig ha vel så god ytelse som Nvidia Tegra 3.

Batteriet til telefonen er på 2150 mAh, altså samme kapasitet som Optimus 4X HD byr på. Sammenlignet med forgjengeren, Optimus LTE, skal batteriet vare 40 prosent lenger.

Det ser ut til at LG og Samsung har tenkt litt likt. Kameraet kan ta seriebilder i høyt tempo, og det er mulig å ta bilder ved å snakke til telefonen. Du kan nemlig si "Kimchi" for å ta bilde (tilsvarende "Appelsiiiin" på norsk).

I salg denne måneden

Telefonen kjører Android 4.0, og kommer i salg i Korea allerede denne måneden. Forgjengeren kommer i salg i Europa i disse dager, og kjenner vi LG rett kommer det til å lanseres en europeisk variant av Optimus LTE 2 etterhvert.

Kilder: LGThe Verge

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.