Dette er gullblokkene

Dette er gullblokkene
FORNØYD: Gro Gunleiksrud Haatvedt, letedirektør for norsk sokkel i Statoil, ser frem til å lete lengre nord enn noen gang. Bilde: Ole K. Helgesen

Oljedirektør Bente Nyland sa nylig til Teknisk Ukeblad staten sørget for å få Petoro inn i Skrugard-lisensen fordi Oljedirektoratet så stort verdiskapingspotensial i den.

Hun fortalte også at direktoratet så like interessante blokker både i Norskehavet og Barentshavet i forbindelse med 21. konsesjonsrunde.

Les også: Stortildeling i Barentshavet

Staten inn i syv blokker

Tildelingen som ble offentliggjort i dag viser at det er flere lisenser som har stort potensial. Staten har fått Petoro inn i fem blokker i Barentshavet og to i Norskehavet.

I Barentshavet er Petoro inne i Statoils og Enis lisens 608. Dette er en liten naboblokk til Skrugard-feltet med samme letemodell som forrige rundes gullblokk. Petoro er også inne i lisens 614, som var Statoils førsteprioritet, i det såkalte Hoop-området cirka 200 kilometer nordøst for Skrugard-funnet.

Ellers er det verdt å merke seg at Petoro er inne i lisens 598 som ligger langt vest i Norskehavet. Dette er et såkalt sub-basalt-område, noe som innebærer at det ligger hard og vulkansk stein mellom havbunnen og potensielle hydrokarboner.

Chevron er speislaister til å vurdere slike områder og har fått operatørskapet på lisensen.

Vinneren ble Statoil

Statoil ble tildelt åtte nye operatørskap, fire i Barentshavet og fire i Norskehavet.

– Vi er svært godt fornøyd med tildelingen av nytt areal både i Barentshavet og i Norskehavet. Jeg vil spesielt trekke fram operatørskapet/arealet i Hoop-området. Dette er viktig for oss å utforske framover med tanke på det totale potensialet i denne provinsen av Barentshavet, sier Gro Gunleiksrud Haatvedt, letedirektør for norsk sokkel.

Statoil er også godt fornøyd med tildelingen av areal på dypt vann i Norskehavet. Lisensene 602, 603 og 604 ligger i nærområdet til Luva-området, og disse vil kunne bidra med viktige tilleggsressurser.

Lengre nord enn noen gang

Letedirektør Sissel Eriksen i Oljedirektoratet slår fast at dette er den mest omfattende utlysningsrunden som har vært i Barentshavet, og at den inkluderer områder som ligger lengre nord enn tidligere.

– Derfor er dette et viktig steg på veien til å utforske Barentshavet, sier Eriksen, som er godt fornøyd med runden.

Les også: Staten sikret seg "Gullblokka"

Vil ha nye gullblokker

Les mer om: