T2

Dette er forventningene til kveldens Apple-presentasjon

Få de siste oppdateringene på TU.

Apple Watch er høydepunktet under kveldens presentasjon, men det er også mulig at det dukker opp oppdateringer til Macbook Air-maskinene - og muligens en helt ny utgave.
Apple Watch er høydepunktet under kveldens presentasjon, men det er også mulig at det dukker opp oppdateringer til Macbook Air-maskinene - og muligens en helt ny utgave. Bilde: Apple
9. mars 2015 - 13:58

Apple Watch, oppgradering av operativsystem og en ny laptop. Det er noen av spekulasjonene som verserer i forkant av mandagens store Apple-presentasjon i San Fransisco.

Klokken seks norsk tid mandag ettermiddag starter showet der Apple-sjef Tim Cook skal vise verden hva selskapet har i ermet i tiden fremover.

Teknisk Ukeblad vil følge presentasjonen mandag kveld, og gi våre lesere det siste fra presentasjonen. I forkant spekuleres det imidlertid stort i alle verdens teknologimagasiner om hva vi har i vente.

Klokken

Apple Watch har vært mye omtalt, men har ennå ikke kommet i butikken. Pris og tilgjengelighet på selskapets første smartklokke er noe de fleste forventer vil komme i løpet av mandagen.

Et annet spørsmål er prisen på ulike innfatninger og armbånd til smartklokkene. The Verge spekulerer for eksempel i om Apples gullsmartklokke vil koste opp mot 20.000 dollar (163.000 kroner). Hva prisen eventuelt blir i Norge, kan man jo bare gjette seg til.

Det er uansett forventet at Apple vil lansere både skinn-, metall- og ulike sportarmbånd til smartklokken. Klokken kommer også i to ulike størrelser.

Les også: Smartklokkene blir endelig pene

Appene

Neste spørsmål er hva klokken skal brukes til. For knappe fire måneder siden ga Apple utviklere i andre selskaper muligheten til å jobbe frem egne apper. Det er forventet at Apple både kommer til å presentere egne og andres apper under mandagens presentasjon.

Nettstedet 9to5mac skriver at Apple har utviklet en følgesvenn-app til smartklokken. Den vil regulere blant annet tilgjengelighet på klokken og hvordan klokken skal oppføre seg.

Fra tidligere er det kjent at Apples smartklokke kommer til å gi brukerne en masse helse- og treningsinformasjon. Dette gjør også de fleste andre smartklokker og aktivitetsbånd, men Apples mål er at dette skal bli en del av et større system av informasjon.

Blant annet har selskapet innledet et samarbeid med en stor leverandør av elektroniske pasientjournaler i USA.

Summen av nyvinninger vil være med på å avgjøre om Apple har en ny storselger på gang. Ifølge BBC er det ventet at Apple vil selge alt fra åtte til 60 millioner smartklokker innen utgangen av året. Det vil så fall bety et stort innhugg i det totale smartklokke-markedet. 6,8 millioner smartklokker ble i fjor sendt ut i butikkhyllene.

Sammen med Apple Watch kommer det sannsynligvis også en oppdatering til iOS i form av iOS 8.2.

LYNTEST: Slik er de nye Galaxy S6-modellene

Ny Air?

Macrumors har snappet opp bilder fra forumet til det kinesiske nettstedet Feng.com med spesifikasjonene til en ny generasjon Macbook Air-maskiner.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Schneider Electric
Forenkler bærekraftsrapportering i datasentre
Forenkler bærekraftsrapportering i datasentre

Det skal ikke dreie seg om den etter hvert mye omtalte 12-tommeren med retina-skjerm, men heller en ny utgave av den samme gamle Air-en, oppdatert med Intels nyeste Broadwell-prosessorer.

Basisutgaven vil få Intel Core i5, 4 GB RAM og 128 GB flashlagring, i tillegg til Intels nye generasjon integrerte grafikk i form av Intel HD Graphics 6000. Toppmodellen vil få en Core i7-prosessor og 512 GB flashdisk.

Ryktene har tidligere meldt om en 9. mars-lansering også for den nye og tynnere 12-tommeren, men det gjenstår vel å se om Apple vil ta spotlighten fra Apple Watch med en såpass stor lansering på samme tid.

Blir det som ryktene tilsier, blir den nye maskinen tynnere, lettere og vifteløs, noe som er mulig på grunn av Intels nye Core M-prosessorer.

Så langt har vi kun sett dem i Lenovos Yoga 3 Pro, og da var dommen at ytelsen var litt skuffende, men at det kan være verdt det om du vil barbere vekk noen hundre gram fra ryggsekken eller veska.

Les også: Vi har testet ni aktivitetstrackere. Dette er de beste

Disse, riktignok uverifiserte, skjermbildene tyder på at det vil komme oppdateringer til Macbook Air i kveld.
Disse, riktignok uverifiserte, skjermbildene tyder på at det vil komme oppdateringer til Macbook Air i kveld.

Ny iPad?

Det har også versert rykter om en ny og større iPad-utgave, men den ser vi neppe i kveld.

Bloomberg meldte forrige uke at produksjonen av denne ikke vil starte før i september.

Det skal skyldes problemer med å produsere nok skjermpaneler til de nye brettene.

Andre rykter som har versert er blant annet en ny Apple TV, men denne ser vi neppe før Apple har landet innholdsavtaler med alle de store leverandørene.

Det har også vært snakket mye om en Apple-tjeneste lik Spotify basert på Beats Music. Denne dukker neppe opp før senere i år, melder 9to5Mac.

Les også:

TEST: Så gode hodelykter får du for under 2000 kroner

«Fogo» er den smarte tur-gadgeten du ikke visste du trengte

TEST: Dell XPS 13: Er det den aller beste ultraportable?

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.