NYHETER_BYGG

- Dette er flaut for Statsbygg

Camilla Aadland
25. apr. 2005 - 11:07

Forrige helg avdekket NRK at det er brukt tømmer fra regnskogen i kunstpaviljongen på Tullinløkka - en midlertidig utstillingshall på 700 m 2.

Statsbyggs eier, moderniseringsminister Morten Meyer, var raskt ute med å kreve fjerning av tømmeret, noe Statsbygg har tatt til etterretning. – Trevirke fra regnskogen skal ikke brukes i offentlige bygg. Vi vil med rivingen vise at dette mener vi noe med, sier direktør samfunnskontakt Bente Myhre Haast.

Hun innrømmer at dette er en kjedelig sak for Statsbygg. – Det skal ikke skje. Vi har hatt fokus på dette, og er opptatt av miljø, energi og riktig bruk av materiale, sier Myhre Haast.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

– Flaut

Regnskogfondet mener hele saken er en skandale. – Det er klart at dette er kjempeflaut for Statsbygg. De har klare pålegg fra departementet om å unngå regnskogtømmer, sier leder i Regnskogfondet Lars Løvold. Han mener effekten i bransjen blir større nå som tømmeret fjernes. – Mange vil kanskje mene at dette er sløsing av materiale, men faktum er at regnskogtømmer brukes i Norge hver dag. Dette setter fokus på bevisstløs bruk av dette tømmeret. Slik jeg ser det er regnskogen tjent med riving.

Det er foreløpig ikke bestemt hvilke eventuelle sanksjoner entreprenøren vil få. – Vi må til bunns i saken først. Vi mener han har brutt kontrakten, og vi vil ettergå den nøye, sier Myhre Haast. Hvem som skal dekke ekstrakostnadene ved riving, er en av tingene Statsbygg skal se nærmere på.

Bygget skal være klart til Nasjonalmuseets åpningsfest 28. mai. Det er uvisst om rivingen vil forsinke prosjektet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.