MOBIL

Dette er de heftigste nye telefonene

Er ikke iPhone 5 noe for deg? Da skal du se på disse nye flaggskipene som kommer i høst.

Marius ValleMarius ValleJournalist
14. sep. 2012 - 16:00

Mulig du ikke fikk det med deg, men Apple lanserte ny iPhone her om dagen. Som vanlig ble spaltene fylt i rikt monn med siste nytt om selskapets nye modell.

LES MER: Apple lanserer iPhone 5

Etter lanseringen var det dog mange som uttrykte en viss skuffelse. Telefonen er fin og sånt, men flere har hevdet at "wow-faktoren" mangler. Vi er ikke blant dem som har tatt på telefonene enda, men da vi sjekket speilet etter Apples presentasjon var det ingen bakoversveis å spore.

Om du går rundt og er skuffet og lei om dagen har vi gode nyheter. Den siste tiden er det nemlig lansert en hel del nye telefoner som ser ut til å bli riktig så interessante. 

Her er nyhetene vi i Mobili-redaksjonen har latt oss begeistre mest av i det siste.Nokia Lumia 920 er Nokias nye flaggskip.

Nokia Lumia 920

Joda, Nokia har fått mye tyn for at de ikke var helt ærlige med videoen som skulle demonstrere kamerateknologien i nye Lumia 920. Det gjorde at fokus ble flyttet fra produktets egenskaper til Nokias markedsføring. Vi regner med at de har lært ei lekse.

Lumia 920 er nemlig absolutt en interessant telefon. Her snakker vi om en av de første Windows Phone 8-modellene. Akkurat dét er spennende nok i seg selv. Det lille vi har sett at den nye versjonen av operativsystemet ser lovende ut.

LES OGSÅ: Slik blir Windows Phone 8

Kameraet til Lumia 920 later til å være imponerende saker, med optisk bildestabilisator som sørger for at du kan ta bedre bilder i dårlig belysning og videoer som ikke rister så mye. Det har videre god lysfølsomhet og tar bilder i 8,7 megapikslers oppløsning.

Du har kanskje hørt snakk om telefoner som ikke støtter 4G-nettet LTE her i Norge i det siste? Det er ingen grunn til å miste nattesøvnen. Lumia 920 støtter alle frekvensene vi bruker her i landet, slik at du skal kunne laste ned med 100 Mbps på farten.

Av øvrige spesifikasjoner finner du en kjapp tokjerneprosessor, skjerm på 4,3 tommer og oppløsningen 1280 x 768 piksler. 

Det er ikke sikkert når den kommer til Norge, men det skjer trolig før jul.

LES MER: Alt om Nokia Lumia 920Dette er en av høstens sprekeste telefoner.

LG Optimus G

LG er en produsent som finner på mye rart, og ofte slipper de løs telefoner som benytter den nyeste maskinvaren i god tid før konkurrentene kommer på banen.

Optimus G er et eksempel på en slik telefon. Denne har Qualcomms nyeste Snapdragon S4 Pro-systembrikke, som kort fortalt gjør den til en av de klart kraftigste telefonene som er lansert til nå. Den har fire prosessorkjerner på 1,5 GHz, masse arbeidsminne og en heftig grafikkprosessor.

Telefonen kjører Android 4.0, har en skjerm på 4,7 tommer og oppløsningen 1280 x 768 piksler. Kameraet byr på en oppløsning på 13 megapiksler, og lagringsminnet er på 32 GB. Ellers er alt av teknologi på plass, som NFC, MHL og GPS. 

Optimus G har ellers støtte for LTE, men det er foreløpig ikke sikkert om den kommer til å fungere på de norske frekvensene.

Denne teknologibomben er nok først og fremst interessant for deg som er ute etter det siste og beste av tekniske finesser. Men det betyr ikke at Optimus G er noen klumpete sak. Den er faktisk ikke mer enn 8,5 millimeter tykk. LG skal selge den i Norge, men pris og tilgjengelighet er ikke kjent.

LES MER: LG lanserer råsterk OptimusXperia TX (venstre) har skarp skjerm, mens Xperia V er vanntett.

Sony Xperia TX og V

Sony viste frem Xperia TX under IFA-messen i Berlin nylig. Denne Android 4.0-telefonen (som skal oppdateres til Android 4.1) har en 4,55 tommers skjerm med 1280 x 720 pikslers oppløsning. Sony har også puttet inn et kamera med 13 megapiksler her.

Det som gjør den spesielt interessant er at den har støtte for trådløs tilkobling av TV. Altså kan du ganske enkelt vise skjermbildet på TV-en. Det krever riktignok at TV-en din støtter teknologien som er brukt, kalt Miracast. Telefonen har også NFC-støtte, slik at du kan koble til for eksempel en Bluetooth-høyttaler med NFC bare ved å berøre dette.

LES OGSÅ: Alt du trenger å vite om NFC

Xperia V er en lillebror med litt mindre skjerm på 4,3 tommer med samme oppløsning. I praksis ser de to telefonene ut til å by på mye av det samme. Men Xperia V er vanntett, akkurat som Xperia Acro S. Det ser altså ut til at Sony har tenkt til å fortsette å satse på telefoner som er teknisk oppegående og som tåler norske regnbyger.

LES MER:

Sony lanserer nye Xperia-modeller

Lyntest av Sony Xperia TX Galaxy Note II har penn, diger skjerm og sterk prosessor.

Samsung Galaxy Note II

Med Galaxy Note introduserte Samsung et nytt segment i mobilverdenen. Den var noe midt i mellom smarttelefon og nettbrett, og lot deg skrive og tegne på skjermen med en medfølgende penn. Samsung traff tydeligvis mange, for Note har tross sin 5,3 tommer store skjerm og betydelige størrelse solgt bra. 

Oppfølgeren, Galaxy Note II, byr på mer av det samme. Faktisk har skjermen vokst seg enda større, til 5,5 tommer. Likevel har de klart å gjøre selve telefonen mindre enn den forrige. Pennen, kalt S Pen, har dessuten blitt enda mer følsom, slik at den klarer å kjenne enda bedre hvor hardt du skriver. 

Under panseret har Samsung funnet plass til sin sterkeste systembrikke, som har en firekjerneprosessor på 1,6 GHz. Her er det også 2 GB arbeidsminne. Operativsystmet er det nye Android 4.1 Jelly Bean, som Samsung blir en av de aller første til å utstyre en kommersielt tilgjengelig telefon med.

LES OGSÅ: Alt om Android 4.1 Jelly Bean

Batteriet har en kapasitet på hele 3100 mAh, noe som betyr at Note II har et av markedets kraftigste standardbatterier.

Galaxy Note II kommer i salg neste måned, og skal koste 5000 kroner.

LES MER: Lyntest av Samsung Galaxy Note II Hva med en tynn Kevlar-mobil?

Motorola Razr HD

Om det finnes noe sånt som dametelefoner og mannetelefoner tror vi Motorola Razr HD faller inn under sistnevnte kategori. Den er kanskje det nærmeste du kommer en mobil-actionhelt.

Den er knallsterk, har et røft utseende og er skuddsikker. OK, vi overdriver, den er ikke egentlig skuddsikker men har et bakdeksel laget i Kevar. Som du kanskje vet brukes Kevlar i skuddsikre vester.

På innsiden finner vi en Snapdragon S4-systembrikke med tokjerneprosessor på 1,5 GHz. Telefonen har 1 GB arbeidsminne, 16 GB lagringsminne og støtte for minnekort. Skjermen er 4,7 tommer stor, og har 1280 x 720 pikslers oppløsning. 

Batteriet er også respektabelt, med en kapasitet på 2530 mAh. Det skal gi en taletid på 16 timer, ifølge Motorola. Alt er stappet inn i et deksel som er mindre enn åtte millimeter tykt.

Det eneste vi stusser på er at telefonen kommer med Android 4.0, og ikke 4.1. Motorola er tross alt eid av Google, som utvikler Android. 

Vi aner ikke hva prisen blir. Vi vet heller ikke når den kommer i salg. Motorola sier "snart".

LES MER: Motorola lanserer Razr HD

LES OGSÅ: Er det verdt å oppgradere til iPhone 5?

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.