MOBIL

Dette er Asus Nexus 7

Asus har skrudd sammen Googles først Nexus-nettbrett.

Marius ValleMarius ValleJournalist
27. juni 2012 - 22:37
Vis mer

I forbindelse med lanseringen av Android 4.1 i kveld, slapp Google sitt første nettbrett: Nexus 7. Det vil si - helt Google sitt er det ikke, da det er Asus som har produsert det. Men brettet er utformet i samarbeid mellom de to selskapene.

Det nye brettet kjører naturligvis Android 4.1.

LES MER: Alt du trenger å vite om Android 4.1

Sju tommers HD-skjerm

Vi snakker her om et sjutommers nettbrett. Skjermstørrelsen er ikke den mest utbredte, men at skjermen er mindre betyr at brettet ikke har så voldsom størrelse heller. Nexus 7 er 10,45 millimeter tykt, og veier 340 gram. Skjermen har fått oppløsningen 1280 x 800 piksler, noe som i praksis gjør dette til en HD-skjerm.

Under panseret finner vi en Tegra 3-systembrikke. Det betyr at Nexus 7 har fått en firekjernet prosessor, i tillegg til en såkalt støttekjerne som holder liv i de prosessene som ikke krever så mye kraft. Arbeidsminnet er på 1 GB.

Kommer i to utgaver

Det er mulig å velge mellom to forskjellige varianter med 8 eller 16 GB innebygget minne. Noen støtte for minnekort har det nye brettet ikke.

Et annet noe uvanlig valg er at brettet kommer uten kamera på baksiden. Her er det kun et frontkamera med 1,2 megapiksler, slik at du kan bruke brettet til videosamtaler og slikt. Vi tipper mange vil leve godt uten kamera på baksiden uansett.

Uten 3G

Brettet har ikke noe 3G-støtte, så du er nødt til å være tilkoblet et trådløst nettverk for å komme deg på nettet. Det er dog mulig å koble seg til internet via mobiltelefonen, så helt frakoblet er man ikke, selv om man er på farten.

Av andre tilkoblingsmuligheter har brettet Micro-USB. Det betyr også at du slipper å bruke en spesialplugg for å lade eller overføre data, slik du må på Apple iPad, Samsung Galaxy Tab og mange andre nettbrett.

Det er også støtte for NFC om bord, slik at du lett kan dele innhold som bilder og annet til og fra telefoner og andre nettbrett med NFC.

LES OGSÅ: Dette må du vite om NFC

Utover dette får du de vanlige spesifikasjonene som GPS og kompass. Det er også bevegelsessensorer innebygget.

Lav pris

Nexus 7 kommer i salg i midten v juli, og skal koste 199 dollar for 8 GB-utgaven i USA, og 159 pund for samme utgave i Storbritannia. Utgaven med 16 GB skal koste henholdsvis 249 dollar eller 199 pund.

Dette er mildt sagt ingen stiv pris for et nettbrett. 159 britiske pund er nemlig ikke mer enn 1500 kroner. Om prisen blir tilsvarende i Norge gjenstår å se. 

Kilde: Google.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.