MOTOR

Dette er årets bil

Nissan Leaf er kåret til Årets bil 2011 av europeiske biljournalister.
Nissan Leaf er kåret til Årets bil 2011 av europeiske biljournalister. Bilde: Nissan
Stein Jarle Olsen
29. nov. 2010 - 14:53

57 motorjournalister fra 23 europeiske land har kåret Nissan Leaf til årets bil i Europa for 2011.

– Juryen bekreftet i dag at Nissan Leaf er et gjennombrudd for elbiler. Nissan Leaf er den første elbilen som kan matche konvensjonelle biler på mange områder, sier juryformann for Car of the Year, Håkan Matson, ifølge en pressemelding fra Nissan.

Utholdende

Nissan Leaf har en frontmontert elektrisk motor på 80 kW og et dreiemoment på 280 nM, noe som gir en topphastighet på over 145 km/t.

Rekkevidden skal være opptil 175 kilometer på en lading, noe også testkjøringer har vist stemmer – i alle fall nesten.

Les saken: Så langt holder Nissans elbil

– Denne prisen anerkjenner ikke bare pionérarbeidet som er uttrykt i den 100 prosent elektriske Nissan Leaf, som er konkurransedyktig med tradisjonelle biler med tanke på sikkerhet, ytelse, plassforhold og kjøreegenskaper, men den gjenspeiler også Nissans posisjon som et av de mest framtidsrettede, innovative og spennende bilmerkene, sier Nissan Motors administrerende direktør Carlos Ghosn, som også peker på at selskapet har tre nye elbiler i ermet.

Ulevert

De første leveransene av Nissan Leaf vil starte i Japan og USA i desember. I Europa starter leveransene i begynnelsen av 2011 til Portugal, Irland, Storbritannia og Nederland.

Foreløpig produseres bilen kun i Japan, men nye produksjonsanlegg vil åpne i Europa og uSA i slutten av 2012 og begynnelsen av 2013.

De nominerte til Car of the Year 2011 var Alfa Romeo Giulietta, Citroën C3/DS3, Dacia Duster, Ford C-Max/Grand C-Max, Opel/Vauxhall Meriva, Volvo S60/V60 og altså Nissan Leaf.

I fjor vant Volkswagen Polo, i 2009 Opel/Vauxhall Insignia og året før det Fiat 500.

Les også: Krever flere gylne år for elbilene

TEST: Elektrisk italiener

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.