MOBIL

Dette er appen for deg som trener

Enten du trener jevnlig eller har planer om å begynne - SportyPal er programmet som garantert gjør det morsommere.

Marius ValleMarius ValleJournalist
7. mai 2010 - 02:00
Vis mer

Mobiltelefonen din kan brukes til å holde oversikten over treningsøktene dine. Det finnes flere løsninger på markedet, og en av de vi liker aller best er Nokia Sports Tracker. 

Men denne har en klar ulempe: Den kan bare brukes på Nokia-telefoner. 

Les også:

Slik kommer du i gang med trening med mobilen »

Vår nye hobby: Geocaching »

Slik blogger du med mobilen »

Del mobilbildene dine på Facebook » 

Her kommer SportyPal inn i bildet. Dette er en løsning som fungerer på de aller fleste telefoner med GPS. Du kan kjøre SportyPal på telefoner med Android, Windows Mobile, Java (altså vanlige ikke-smarttelefoner), Blackberry-telefoner og iPhone. 

SportyPal er i likhet med Nokia Sports Tracker helt gratis å bruke. SportyPal har også en sosial funksjon og er som et sosialt nettverk for folk som trener. 

Vi har testet SportyPal på Android-telefonen Samsung Galaxy Spica, men programmet skal i det store og hele være likt på andre plattformer.

Les også: Test av Samsung Galaxy Spica » 

Oversikt

SportyPal er et program som sporer dine treningsøkter med GPS-en i mobilen din. Det fungerer til kondisjonstrening, altså jogging, sykling, gåing og lignende. Basert på ruten du har beveget deg vil programmet beregne antall kalorier du har forbrent, hvor lang tid du har bruk, hastighet, stigning og lignende.

Ruten lagres på mobilen og kan vises på et kart. Du kan også få en grafisk fremstilling av treningen slik at du ser hvor lenge du har klart å holde høy intensitet. 

Det hele er knyttet sammen med en internettjeneste hvor du kan samle treningene dine og dele dem med andre. 

I bruk

Når du starter opp SportyPal må du først gi programmet informasjon, blant annet vekt og høyde. Så er du i praksis i gang. Men skal du ha skikkelig utnyttelse av SportyPal må du også registrere deg som bruker. Dette gjør du enkelt ved å oppgi e-postadressen din og et passord.

Når du skal sette i gang og trene velger du bare "New workout" fra hovedmenyen, og deretter aktiviteten du bedriver. Det er i utgangspunktet fire valg; løping, sykling, rollerblading og gåing. Velger du "more" finner du en rekke andre aktiviteter (inkludert svømming, kjøring og flygning av en eller annen grunn...).

Når du har valgt aktivitet vil programmet spørre om å aktivere GPS-en dersom denne ikke er aktivert. Nå kan det være lurt å vente litt før du setter i gang slik at GPS-en får riktig posisjon. Vi opplevde at oppgitt posisjon ikke stemte overens med hvor vi var i begynnelsen.

Nå trykker du bare på "Start", og setter i gang treningsøkten. I utgangspunktet trenger du ikke å tenke mer på mobilen mens du trener.

Underveis vil en stemme fortelle deg hvordan du ligger an, og som standard forteller denne hvor lang tid du har brukt på siste kilometer. Dette syns vi bare var irriterende, så vi deaktiverte funksjonen. For øvrig må du deaktivere dette i innstillingene til programmet, og det kan du ikke gjøre mens du trener. 

Dersom du tar pauser kan du stoppe programmet midlertidig. Og når økten er over må du huske å trykke "End".

Så lenge du har registrert deg som bruker får du nå valg om du vil laste opp økten til SportyPal. Dette må du gjøre dersom du ønsker å bruke de sosiale funksjonene til tjenesten eller om du vil ha tilgang til treningsloggen din fra PC-en.

Stort mer er det ikke å gjøre. 

Funksjoner

Du har oversikt over øktene dine i programmet under "My workouts" i hovedmenyen. Her vises både statistikk og kart over rutene dine. I tillegg kan du få en oppsummering over alle øktene dine, hvor langt du har beveget deg og hvor mange kalorier du har forbrent.

Men det er først når du kobler programmet til nettjenesten du virkelig får glede av de lagrede øktene.

Du logger deg inn på tjenesten ved å oppgi e-postadressen og passordet du brukte i programmet. Her finner du igjen de treningsøktene du har lastet opp, og du kan se disse i et kart. Du finner også igjen statistikk fra treningene dine her.

Dersom du ønsker å dele øktene dine med andre kan du koble deg til andre brukere du kjenner. Du kan også laste opp øktene dine til Facebook og skryte av hvor flink du er til alle vennene dine. I selve programmet er det for øvrig også mulig å dele treningsøktene direkte på Facebook og Twitter.

Konklusjon

Alt i alt er SportyPal et bra program for deg som vil holde oversikt over treningsøktene dine. Vi liker at det er enkelt å bruke og at det er lett å laste opp og dele øktene med andre. 

Sammenlignet med Nokia Sports Tracker er nok SportyPal litt grunnleggende, men det at du kan bruke det med en rekke forskjellige mobiler er positivt.

Vi har ikke noe vesentlig negativt å sette fingeren på, annet enn at GPS-sporingen kan være litt unøyaktig. Men dette har nok uansett med telefonen vi har brukt å gjøre, og ikke selve programmet.

Om du vil ha oversikt over treningen din er det altså bare å installere SportyPal på mobilen.

Les også: Kom i gang med trening med mobilen »

Under ser du et skjermskudd fra nettjenesten til SportyPal.

Gå til SportyPal.com for å lære mer. 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.