T2

Dette beltet forteller deg om du blir for feit

Og slakker seg automatisk om det blir for stramt.

Dette beltet kan slakke og stramme seg automatisk, og sier fra om det er på tide å spise litt mindre smågodt.
Dette beltet kan slakke og stramme seg automatisk, og sier fra om det er på tide å spise litt mindre smågodt. Bilde: Emiota
Marius ValleMarius ValleJournalist
11. juni 2015 - 20:38

Å bli feit er en gradvis prosess, helt til du plutselig en dag oppdager at klærne dine begynner å stramme på de gale stedene.

Å følge utviklingen kan være vanskelig, med mindre du regelmessig plotter mål og vekt inn i en graf.

Det slipper du om du skaffer deg smartbeltet Belty.

Les også: Denne dingsen til noen hundrelapper gjør den gamle bilen din smart

Justerer bredden

Ikke bare vil det rapportere livvidden din til mobilen, men også automatisk justere hvor stramt beltet sitter i løpet av dagen slik at det skal være så komfortablet som mulig.

Du blir neppe veldig mye tjukkere i løpet av en dag, men belter kan stramme når du sitter, for eksempel. Belty har en aktuator innebygget, som kan slakke opp litt når du setter deg, og stramme litt når du reiser deg.

Hvis beltet slakker opp litt etter middag, kan det også tenkes at du blir minnet på å kanskje spise litt mindre neste gang.

Les også: 9 smarte Spotify-triks

Sporer bevegelsene dine

Belty vil ikke bare si fra når det er på tide å roe ned på potetgullet. I beltespennen er det en skritteller, og beltet vil vibrere når det er på tide å lette på liket.

Beltet skal se rimelig greit ut, selv om beltespennen gjerne er litt voldsom. Den inneholder tross alt en hel del elektronikk. Og antakelig er dette det første beltet du må passe på å lade.

Selve beltet er i lær, og er laget av den franske beltemakeren L'Aiglon.

Beltet kommuniserer med mobilen din over Bluetooth. Appen har en personlig trener-funksjon, og hjelper deg å holder oversikt over livvidden.

Belty lages av den franske oppstartsbedriften Emiota, og ble først vist frem under CES-messen i Las Vegas i vinter. Beltet er foreløpig ikke i salg, men ifølge ozy.com er planen at Emiota skal ta imot de første bestillingene mot slutten av året. Prisen er ikke kjent.

Les også: Slik finner du ut hva Facebook vet om deg

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.