T2

Dette armbåndet inneholder 25 ulike verktøy

Tidenes mest mandige armbånd?

Ur: Selskapet selger også  verktøyarmbåndet med en tilhørende klokke.
Ur: Selskapet selger også verktøyarmbåndet med en tilhørende klokke. Bilde: Leatherman
29. jan. 2015 - 19:44

Mens en rekke produsenter kappes om å lage de beste digitale klokkene og armbåndene, går tradisjonsrike Leatherman i motsatt retning. Dette armbåndet er helanalogt og inneholder ikke mindre enn 25 ulike verktøy.

Ideen bak armbåndet fikk Leatherman-sjef Benjamin Rivera på en tur til Disneyland. Der ble han nemlig stoppet av sikkerhetsvaktene da han forsøkte å ta med seg et vanlig multiverktøy inn.

– Jeg visste at det måtte være mulig å finne en annen måte å bære verktøyene mine på, som også sikkerhetsvakter kunne akseptere, sier han i en pressemelding.

Les også: Dette blir lanseringstidspunktet til Apple Watch

25 verktøy

Dermed bars det til tegnebrettet for ingeniøren. Han startet med å gå rundt med en avklippet sykkelkjede for å kjenne hvordan det føltes å ha et tungt metallarmbånd rundt armen.

Sammen med teamet i selskapet fikk han utviklet flere prototyper på et armbånd med ulike verktøy. Et av målene var å designe armbåndet slik at det var mulig for brukerne å bytte ut enkeltkomponenter.

Til slutt sto de igjen med 25 ulike verktøy fordelt på ni ulike komponenter.

– Jeg begynte å gå med prototyper selv for å teste dem, og for å be om tilbakemeldinger. Folk assosierte armbåndet med en klokke, og vi besluttet derfor å gjøre en klokken til en valgfri del av det, sier Rivera.

Les også: Vi har testet ni aktivitetstrackere. Dette er de beste

Digital retning

Blant de 25 verktøyene, finner man flere av de samme funksjonene som i et vanlig multiverktøy fra Leatherman. Her finnes boksåpner, ulike skrujern, flaskeåpner og et kutteverktøy. De som skulle få behov for å slå ut for eksempel bilruter, finnes det også et eget verktøy for det.

I motsetning til dette armbåndet, så er de aller fleste nyvinninger som omtales digitale. Teknisk Ukeblad har tidligere omtalt en rekke ulike armbånd med digitale verktøy. Det finnes for eksempel flere armbånd som hjelper deg i treningshverdagen.

Leatherman Tread
Bildet viser de ulike komponentene som kan brukes til armbåndet. Hver komponent har flere verktøy. Leatherman
Produsenten Pavlok har gått i en litt annen retning i sitt aktivitetsarmbånd. De har utviklet armbånd som fungerer likt læringsmetoden klassisk betinging som den russiske legen Ivan Pavlov utviklet for hunder.

Armbåndet gir deg sanksjoner fra lysbeskjeder og elektriske støt til regelrett uling, hvis du ikke adlyder dine egne ordre.

Les også:

3 nyttige apper for deg som pusser opp

Denne dingsen danker ut tommestokken

Ny drill kan «tenke» for deg  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.