NYHETSBREV

Det tekniske fagmiljøet i Grenland: Satser samordnet i fremtidige offshore-prosjekter

Det var et omfattende og spennende program som møtte femti deltakere fra fagmiljøet for elektro- og automatisering, da de møtte til Ifeas årlige regionseminar i Grenland den 4. september.

Gry K. Langbakk fra Innovasjon Norge Telemark holdt foredrag om bedriftsnettverk og de offentlige finansielle ordninger for industrien i Innovasjon Norge. Hun fikk stor takk for sitt foredrag fra Styrelederen av Ifea Region Grenland, Tom Kjærsgaard.
Gry K. Langbakk fra Innovasjon Norge Telemark holdt foredrag om bedriftsnettverk og de offentlige finansielle ordninger for industrien i Innovasjon Norge. Hun fikk stor takk for sitt foredrag fra Styrelederen av Ifea Region Grenland, Tom Kjærsgaard.

Det tekniske fagmiljøet i Grenland har dannet et effektivt nettverk av 75 bedrifter som har kompetanse og erfaring med prosess, subsea-teknologi og leveranse av utstyr til boreoperasjoner for olje- og gassindustrien. Nyskapingen viser hvordan et teknisk miljø med lang erfaring fra landbasert industri kan satse samordnet i fremtidige offshore-prosjekter. Industri-clusteret Telemark Offshore ble presentert på Ifeas regionseminar av styreleder Arnt Helge Hauglid.

Tverrfaglig samarbeid

For tilhørerne med bakgrunn fra elektro- og automatiseringsområdet trakk Hauglid frem det tverrfaglige samarbeidet i clusteret og tilknytningen til det vitenskapelige miljøet ved Høyskolen i Telemark. Miljøet ved høyskolen er kjent for sitt industrirettete forsknings- og undervisningsopplegg og for å utvikle et godt fagmiljø for entreprenørskap.

– Telemark Offshore er åpen for at nye bedrifter kan knytte seg til nettverket, forteller Arnt Helge Hauglid.

Nettopp innovasjon og entreprenørskap var tema for innlegget fra Innovasjon Norge Telemark på Ifeas Regionseminar. Gry Langbakk er seniorrådgiver i Innovasjon Norge Telemark og beskrev det offentlige støtteapparatet for produkt- og industriutvikling i Telemarksregionen.

– Vi gir lokale ideer globale muligheter, understreket Langbakk i sitt innlegg og tegnet et bilde av Innovasjon Norge sin rolle som tilrettelegger for nysatsing i norsk industri.

– Vi ser klart at vi kan trenge nettverkene med bedrifter og lokale næringsselskaper for å skape tyngde, tverrfaglighet og kvalitet i de prosjektene vi støtter finansielt, sa Langbakk.

Innovasjon Norge Telemark har en rekke finansieringsordninger i sin «verktøykasse» og gir rådgivning til norske etablerere og bedrifter.

Ifea er stolt over å kunne skape arenaer for silke budskap til industrimiljøet i Grenland, sa Tom Kjærsgaard som er styreleder for Ifeas region Grenland og møteleder under seminaret.

Les om:

Sikkerhetsstystemkonferansen

Den årlige sikkerhetssystemkonferansen arrangeres 2014 på Radisson Blu Gardermoen den 23. og 24. oktober.

Det var et omfattende og spennende program som møtte femti deltakere fra fagmiljøet for elektro- og automatisering, da de møtte til Ifeas årlige regionseminar i Grenland den 4. september. Seminaret ble arrangert på Lille Ulefos med tilhørende reise med turistbåten M/S Skarsfos på Nordsjø. Til seminaret møtte sterke krefter med lang industrierfaring fra industrimiljøet i Grenland.

– Vi venter deltakelse fra minst 100 fagfolk i olje- og gassindustrien og du må ikke gå glipp av dette, sier en av de drivende kreftene for Ifea-konferansen, Håkon S. Mathisen fra Kongsberg Maritime AS.

Dette er en årlig arena for alle som har en befatning med instrumenterte sikkerhetssystemer. Konferansen samler fagfolk fra oljeindustrien som deler erfaringer og lytter til nyheter om teknologiutvikling og utbyggingsprosjekter og får en oppdatering på nye myndighetskrav.

Les om: Ifea skal være en døråpner

Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.