T2

Det rimelige alternativet

Litt tam, og litt treg.

DENON DNP-720AE NETTVERKSPILLER: Låter litt billig.
DENON DNP-720AE NETTVERKSPILLER: Låter litt billig. Bilde: WATT
Håvard Holmedal
20. mai 2012 - 08:37

DENON DNP-720AE NETTVERKSPILLER

Pluss:

  • AirPlay
  • Støtter Flac 192/24
  • iPhone App

Minus:

  • Ikke Apple Lossless
  • Litt treg
  • Ikke DAB

Pris: 3.998.-

Importør: Hi-Fi Klubben

Denon skal selvsagt være med når det er snakk om nettverkspillere. De har jo allerede vist at de behersker teknikken i og med sine utmerkede hjemmekino-receivere.

Det tar litt tid å få denne spilleren til å finne serveren, og når du går frem og tilbake mellom kildene ser det faktisk ut som om den må gå tilbake å gjøre ting fra begynnelsen igjen. Det gjør at den virker litt treg å manøvrere. Den er også litt småtreg til å finne frem til de ønskede musikkfilene. Rullemenyer er ikke min favoritt når det gjelder å finne frem en enkel sang blant noen tusen andre låter. Denon har heldigvis en app som gjør det en smule enklere, men dessverre kun for iOS.  

OK, men…

Den leveres med AirPlay, noe som gir deg mulighet til å avspille Spotify og Wimp, men kun hvis du har et Apple-produkt. Den støtter høyoppløste Flac-filer. De musikktjenestene den leveres med,  Last.FM og Napster, er ikke umiddelbart tilgjengelige. Napster krever en brukerkonto og Last.FM er ikke tilgjengelig i Norge i det hele tatt. Den manglende DAB-radioen erstattes av den innebygde internettradioen.

Les også: TEST: 4 nettverkspillere

Lyden

Spilleren fra Denon låter fint, men mangler litt gnist og liv. Den låter/klinger  veldig likt som søsterproduktet fra Marantz, men har ikke like mye finesse og oppløsning. Det mangler også litt av livet og engasjementet som NAD og Pioneer stiller med i denne testen. Vi tar oss i å lure på om musikken går litt langsommere ut av denne enheten, men det er selvsagt bare innbilning. Likevel er det jo et spørsmål om hvorfor det oppleves på denne måten.

Som i tilfellet med Marantz er det enklere former for musikk, og gjerne en blanding av elektroniske og akustiske instrumenter som fungerer aller best. Helst på innspillinger som ikke er overlesset med instrumenter og lag på lag med klang eller overdreven bruk av effekter.

Konklusjon

Denon har laget en helt grei spiller, men den klarer ikke helt å kjempe seg opp til nivået til andre spillerne i testen.

Den litt lavere prisen betyr noe i den store sammenhengen, og det er alltid noen som gjerne vil spare den siste tusenlappen. Vi trekker den derfor opp på en noe ustø firer.

Karakter: 4

Les også:

TEST: Dokking-høyttalere for iPhone

TEST: Svære flatskjermer 

TEST: 7 ultrabooker

TEST: Et gedigent knallkjøp av en TV

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.