IT

Det IP-er i telefonen til UD-ministeren

Utenriksminister Jonas Gahr Støre.
Utenriksminister Jonas Gahr Støre. Bilde: Utenriksdepartementet

Dette er Intelecom

  • Intelecom er en aktør innen kommunikasjonsløsninger til bedriftsmarkedet.
  • Selskapet leverer nettsentriske og kundesentriske løsninger og kombinasjoner av disse innen datakommunikasjon, telefoni og Unified Communications.
  • Intelecom Group ASA som er børsnotert på Oslo Børs, har selskap i alle skandinaviske land og i Storbritannia.

Dette er UD

  • Utenriksdepartementet og de 104 utenriksstasjonene, som inkluderer ambassader, representasjoner, delegasjoner og generalkonsulater, utgjør til sammen utenrikstjenesten.
  • Utenrikstjenesten teller 1 400 personer, hvorav 740 er ansatte i departementet.
  • Ved utenriksstasjonene tjenestegjør 660 utsendte fra Norge sammen med cirka 880 lokalt ansatte.

Telekommunikasjonsselskapet Intelecom fikk kontrakten på levering av global IP-kommunikasjonsløsning til Utenriksdepartement (UD).

Kontrakten er estimert til totalt 23 millioner kroner.

Ville ha ny telefoniløsning

I fjor utlyste UD anbud på en ny telefoniløsning for sine 2 280 ansatte fordelt på hovedkontor i Oslo og samtlige 104 utenriksstasjoner. Se faktaboks i spalten til høyre.

Les også: Intelecom skifter strategi i Skandinavia

Bruker utstyr fra Alcatel-Lucent

Intelecom opplyser i en pressemelding at de skal levere en global IP-telefoniløsning basert på utstyr og teknologi fra Alcatel-Lucent.

Løsningen inkluderer alle komponenter for å gi UD en fremtidsrettet og helhetlig kommunikasjonsløsning for alle ansatte - plassert over hele kloden.

Teknologiene smelter sammen

Komponentene som Intelecom skal levere er det som skal til for at UD skal gå fra dagens virkelighet med separate ikke-integrerte systemer til en løsning der e-post, Instant Messaging (OCS), telefoni og mobiltelefoni smelter sammen til en Unified Communication-løsning.

Satser hardt på Unified Communication

- Kontrakten er spesielt viktig fordi det skal leveres en Unified Communications-løsning, som er et av våre store satsningsområder framover. Vi merker stor interesse hos kundene for helhetlige kommunikasjonstjenester. I tillegg er kontrakten enda en bekreftelse på at markedet verdsetter Intelecoms kompetanse og evne til å håndtere globale kommunikasjonsleveranser, sier konsernsjef Eivind Hauglie-Hanssen i Intelecom.

Derfor valgte UD Intelecoms løsning

- Valget av Intelecom er basert på en samlet vurdering av teknisk løsning, totalkostnad, dataintegrasjon, kompetanse og service og vedlikehold. Vi gleder oss til å komme i gang med prosjektet, og er trygge på at Intelecom vil innfri de høye forventningene, sier seniorrådgiver Rolf H. Jensen i IT-seksjonen i Utenriksdepartementet.Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.