T2

Det heiteste fra Sony

8. jan. 2010 - 14:54

Las Vegas: De har sagt de skal være selve flaggskipet på 3D, men det ser ikke ut til at Sony har tenkt å seile skipet først.

Toppsjefen selv, Sir Howard Stringer, ledet pressekonferansen på CES i Las Vegas og uttalte seg varmt om de nye TV-modellene som kommer til sommeren uten å gå spesielt nærmere inn på dem annen enn at de vil ha en fantastisk ny design.

PS3 som byggestein BIGSHOTS: Sony-sjef sir Howard Stinger vet hvordan han skal hente stjerner fra Sony Music for å få fart på pressekonferanser. Her med Taylor Swift.
PS3 som byggestein BIGSHOTS: Sony-sjef sir Howard Stinger vet hvordan han skal hente stjerner fra Sony Music for å få fart på pressekonferanser. Her med Taylor Swift.

PS3 som byggestein

Han sa også det samme som Panasonic-sjefen: At de er de eneste som kan tilby en full linje av teknikk fra opptak til TV. Og siden Sony er store filmprodusenter kan han unne seg å inkludere den biten også. Han gledet seg også over at fotball-VM vil bli filmet i 3D med Sony kameraer, og overført til egne kinoer over hele verden hvor folk kan se kampene.

Men Sony er så mye mer enn TV. Det ble hintet at vi kunne se pc-er med 3D-skjerm om ikke lenge og at PlayStation ville bli en solid byggestein for 3D hos Sony. De annonserte også at det kommer en 3D-oppgradering til PS3 på et senere tidspunkt.

Alltid online med "dash"

Sony finner alltid på mye nytt, og i år lanserte de nye dash: En personlig Internettbetrakter.

Av størrelse er den som en liten bordradio og skal stå på nattbordet, på kjøkkenet og overalt hvor man har behov for å få e-post, facebookoppdateringer, værmelding, nyheter og så videre.

Sony sper på med tusen gratis applikasjoner, så dette kan nok bli en suksess hvis den ikke koster mye mer hjemme i Norge enn de to hundre dollarene som er prisen i USA.

Nettet er framtiden

Sony har skjønt at innhold på nettet er framtiden, og har etablert en egen divisjon for å ta seg av det.

Sony Network Entertainment Inc skal sørge for å tilby all den underholdningen folk kan ønske seg og mer til – og vi tipper at PlayStation og andre Sony-produkter vil spille en sentrale roller her.

E-bøker E-BOK: Sonys lesebrett "Daily edition" har 3G, touch-skjerm og flere verdifulle avisavtaler.
E-bøker E-BOK: Sonys lesebrett "Daily edition" har 3G, touch-skjerm og flere verdifulle avisavtaler.

E-bøker

Den mest spennende lanseringen til Sony er kanskje lanseringen av nye e-bøker og strategien rundt dem.

Selskapet har inngått avtale med flere store aviser, og avtaler med enda flere er på vei.

Her tilbys folk et e-bokabonnement på avisen som lastes ned automatisk. Dette er noe svært mange aviser i USA er opptatt av fordi trykking og distribusjon koster så mye.

SD-kort

Det ble lansert som et viktig tilskudd til sin kundefokus, men det må være bittert for Sony at de nå går over til å støtte ”fiendens” format i sine kameraer og andre dingser. Sony har lenge forsøkt å holde liv i sitt eget MemoryStick-format, men folk vil ha SD. Og de fleste PC-er leser ikke noe annet.

Alle nye modeller vil derfor ha minnekortspor for SD-kort, men også akseptere MS, som Sony sier de vil fortsette å utvikle. Ikke særlig troverdig, men hva skal de si?

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.