Det blir verken bru eller tunnel mellom Moss og Horten

Samferdselsdepartementet setter foten ned for utredning av å erstatte fergesambandet mellom Moss og Horten med fast forbindelse.

Bastø-ferga går en tryggere framtid i møte.
Bastø-ferga går en tryggere framtid i møte. Foto: Erik Johansen/NTB scanpix
NTB
23. okt. 2018 - 10:28

Departementet konkluderer i et brev til Statens vegvesen med at det er uaktuelt å utrede fast forbindelse mellom de to byene på hver sin side av Oslofjorden, ifølge Aftenposten.

– Ikke aktuelt

«SD legger til grunn at det ikke er aktuelt med en (...) utredning for en mulig fast forbindelse mellom Moss og Horten nå. Vegdirektoratet vil kunne ta saken opp på nytt senere dersom det kommer ny informasjon som tilsier behov for en (...) utredning», skriver avdelingsdirektør Hans Einar Nerhus i et brev til Vegvesenet 16. oktober.

Kan tidoble trafikken

En fast forbindelse ville ifølge Vegvesenet kunne tidoble trafikken mellom Moss og Horten, og lede mye av dagens tungtransport utenom Oslo. I dag gjøres krysningen med ferge og tar rundt 50 minutter. En motorveibru ville redusere reisetiden til to-tre minutter og være åpen døgnet rundt, i motsetning til fergeforbindelsen.

Allerede i fjor sommer sa regjeringen og støttepartiene nei til de alternativene til fast forbindelse som forelå da. Nå settes det et foreløpig punkt for prosessen.

LES OGSÅ: Denne filmen om «Fergefri E39» er sett nesten fire millioner ganger

LES OGSÅ: Fjord1 vant fergekontrakt til 2,2 milliarder kroner

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.