BYGG

Det blir ingen ny Holmenkollbakke

VINNER: Danske Julien de Smedt Architects står bak forslaget som vant arkitektkonkurransen for Nye Holmenkollen, men nå ser det ut til at den aldri vil bli bygd.
VINNER: Danske Julien de Smedt Architects står bak forslaget som vant arkitektkonkurransen for Nye Holmenkollen, men nå ser det ut til at den aldri vil bli bygd. Bilde: Julien de Smedt Architects
Mona Strande
12. des. 2007 - 13:19

Samtlige av byrådets vedtaksinnstillinger for Holmenkollen ble vedtatt av bystyret i dagens budsjettmøte.

Skal rehabiliteres

Bare Arbeiderpartiet gikk imot å oppheve bystyrets vedtaktspunkt som sier at dagens Holmenkollbakke rives, og at det skal bygges en ny Holmenkollbakke.

Dermed blir det oppgradering og rehabilitering av nåværende bakke som blir gjeldende.

Øker budsjettet

Mot Rødt og Arbeiderpartiets stemmer vedtok de at det skal bygges normalbakke i Midtstuen, og at dagens Holmenkollbakke rehabiliteres og oppgraderes for fortsatt bruk som storbakke.

Bystyret vedtok også å øke kostnadsoverslaget for Holmenkollen nasjonalanlegg med 319.000.000 kroner, til 900 millioner kroner. Denne summen gjelder for hele Holmenkollanlegget med storbakke, normalbakke i Midtstuen, skistadion og øvrige fasiliteter.

Bystyret vedtok også at skiskytterstadion bør oppgraderes, og at dette om mulig skal gjøres innenfor rammen på 900 millioner kroner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.