ROAMING

Det blir ikke roaming-forbud før tidligst 2018

EU utsetter avgjørelsen.

Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas sa i går at Telenor ville jobbe hardt for billigere roaming. EU-parlamentet har tidligere sagt at de ønsker å forby roaming-påslag, men velger nå å utsette avgjørelsen til 2018.
Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas sa i går at Telenor ville jobbe hardt for billigere roaming. EU-parlamentet har tidligere sagt at de ønsker å forby roaming-påslag, men velger nå å utsette avgjørelsen til 2018. (Bilde: NTB scanpix)

EU utsetter avgjørelsen.

  • IT

Roamingkostnader, ekstraavgiften teleselskapene tar når du surfer eller prater på mobiltelefonen i utlandet, varierer sterkt. Enkelte selskaper tar seg grådig betalt.

Vil bruke tvang

EU-parlamentet har i lengre tid jobbet for å tvinge selskapene til å tilby telefonkunder den samme prisen i utlandet som hjemme på samtaler, meldinger og nettsurfing når man reiser i Europa.

Det europeiske råd sendte onsdag dette forslaget tilbake til parlamentet. De ønsker en løsning der man i begrenset omfang kan ringe og surfe uten roamingutgifter.

Ifølge Ritzau kan dette omfatte maks fem minutter med tale sju ganger i året, fem tekstmeldinger og bruk av en datamengde på fem megabyte.

Når den roamingfrie kvoten er oppbrukt, kan teleselskapene igjen kreve ekstraavgifter.

Les også: Telenor vil gjøre det mye billigere å roame i utlandet

– Burde krype av skam

Parlamentsmedlem Guy Verhofstadt i partigrupperingen Alliansen av liberaldemokrater er misfornøyd med avgjørelsen, som han mener er i teleselskapenes favør.

– Dette er veldig skuffende. Eneste vinnere er teleselskapene. Rådet burde krype av skam, sier han.

Les også:

Ericsson: Slik skal 5G endre verden

Snart skjer det noe med mobildekningen på Øst- og Vestfoldbanen

Telenors nye supersatellitt skal levere 9 Gbit/sek  

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå