NYHETER

Det bedrer seg for Mesta

Etter å ha kvittet seg med tapsslukene asfalt og entreprenør, har Mesta stabilisert skuta og begynt å tjene penger på sine driftskontrakter.

Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
3. sep. 2013 - 16:05

Mesta hadde en positiv økonomisk utvikling i 2. kvartal, sammenlignet med samme periode i 2012. – Det er tilfredsstillende å registrere at Mesta fortsetter framgangen, sier adm. direktør Harald Rafdal.

Tallene for videreført virksomhet eksklusiv salgsgevinster viser at omsetningen i 2. kvartal var på 859 millioner kroner, mot 802 millioner kroner samme kvartal året før. Driftsresultatet ble 25 millioner, en økning fra 20 millioner kroner i 2. kvartal 2012.

- Mesta er inne i en stabil og positiv trend, hvor vi stadig blir bedre. Vi opplever vekst på topp- og bunnlinje og har en sterk markedsposisjon. Når markedsutsiktene framover er gode, ligger forholdene godt til rette for at Mesta skal fortsette den gode utviklingen, sier adm. direktør Harald Rafdal.

Ordresituasjonen er god og er preget av de mange driftskontraktene Mesta vant i årets anbudsrunde for Statens vegvesen. Per 30. juni var ordrereserven på 6,7 milliarder kroner, mot 6,8 milliarder kroner på samme tidspunkt i fjor.

Selskapets soliditet og likviditet er god og Mesta hadde ved utgangen av 2. kvartal en egenkapitalandel på 56,7 prosent. Det er etter at eier har mottatt utbytte på 235 millioner kroner.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.