ARKIVNYHETER

Destia tar grep i Nord-Norge

Jarle Skoglund
4. juni 2009 - 13:55

Destia Norge As underskrev 3. juni 2009 kontrakt om overtagelse av hele aksjebeholdningene i Einar Stene AS i Alta, og maskinpark, personale og arbeidsstab overføres ved kjøpet til Destia Norge As.

– Kjøpet av bedriften utvider og styrker vår kompetanse og tilfører ny kapasitet innenfor anleggsvirksomheten vår i Nord-Norge, og gjør at Destia stiller sterkere på det nordnorske markedet, konkluderer Destias fungerende konserndirektør Hannu Kulju.

Einar Stene As er et anleggsfirma som har spesialisert seg på tungt grave- og sprengningsarbeid med flytting og transport av masse, og i tillegg har bedriften den kompetanse og de nødvendige sertifikater og godkjenninger som kreves for store sprengningsarbeider. Personalet i Einar Stene As er gjennomsnittlig på 30 personer.Satser på asfalt

Destia, som er det finske svaret på Mesta, tok seg i fjor over grensen i Finnmark og etablerte avdelingskontor i Alta.

Etter på ha kjøpt en brukt asfaltfabrikk i Tana med tilhørende utleggerutstyr, fikk selskapet lagt rundt 10 000 tonn før fjorårssesongen var over. I år tar de i bruk et helt nytt Ammomattic 120 tonns supermobilt verk, som vi skal sette i drift denne våren.To vedlikeholdskontrakter

Selskapet sikret seg også to kontrakter på drift- og vedlikehold ved anbudsrunden til Statens vegvesen tidligere i år. Etter å ha slått ut Mesta som fikk de funksjonskontrakten for Sør-Varanger for 46,4 mill kroner, og i Lyngen for 69 mill kroner.Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.