Destia konkurs i Norge

Alpha Veg AS, det norske datterselskapet av finske Destia, legger inn årene i Norge og slår seg konkurs.

Besluningen om å erklære konkurs kommer etter flere år med ulønnsom drift, ifølge en pressemelding fra morslekspaet Destia i Finland. Det er særlig to driftskontrakter som er inngått med Statens vegvesen, som harpåført selskapet sviende tap. Styret i datterselskapet har derfor besluttetå åpne konkurs etter frat morselskapets styre sa nei til å tilføre ny kaåpital Alpha Veg.

Destia startet virksomhet i Nord-Norge i begynnelsen av 2009, i håp om å utvide operasjonsområdet. Destia vant to område brede vedlikeholdsprosjekterdriftskontrakter til priser som den gang av Våre Veger ble påpekt som bemerkelsesverdig lave.

- Destia gikk det norske markedet med den hensikt å utvide sitt virksomhetsområde innen vintervedlikehold. Dessverre, etter tre år med ulønnsom drift må vi slå fast at vi ikke lyktes i henhold til våre forventninger. Vi fokuserer nå på å forbedre vår kjernevirksomhet i Finland, sier Destia konsernsjef Hannu Leinonen.

Destia har den siste tiden prøvd å selge sitt n9otrske dattrerselskap, men uten å lykkes. Derfor blir Alpha Veg nå slått konkurs.

Les mer om: