ARBEIDSLIV

Desperat jakt etter ingeniører

Veslemøy Nestvold
20. mars 2006 - 07:25

Aetat bistår norske bedrifter med å arrangere rekrutteringsmesse i Gøteborg 21. mars.

Der kan norske bedrifter presenterer seg selv og sitt behov på stands.

Jobbsøkere

I Gøteborgsområdet er det i dag 500 ledige sivilingeniører innen maskin, konstruksjon, mekanisk, prosess og el/elektronikk.

Mange av disse har erfaring fra verksteds- eller bilindustrien og er ettertraktet både i oljebransjen og bygg/anleggsnæringen. Før fristen for påmelding til messen gikk ut 1. mars, var den fullbooket av norske arbeidsgivere på jakt etter gode ingeniørhoder.Mangler 1000 ingeniører

Dette er kanskje godt nytt for ingeniørene som sannsynligvis vil få økt prisen på sine hoder, men problemet er at norske bedrifter må si fra seg jobber på grunn av mangel på folk. Spesielt Rogaland sliter med å skaffe nok ingeniører. 12 bedrifter fra området blir med til Gøteborg.

– Initiativet til Gøteborgsmessen kommer fra Aetat i samarbeid med næringslivet i Rogaland. Vi har kommet frem til at vi mangler rundt 1000 ingeniører, forteller konsulent Jan Karlsen i Aetat. Han forteller at de har lett etter ingeniører i store deler av Europa i lengre tid. Problemet er at det mangler ingeniører over hele Europa.Jakter videre i Øst-Europa

Karlsen forteller at det er byggeboom og stor etterspørsel etter offshorekompetanse i store deler av Europa samtidig. Sverige og særlig Gøteborgsområdet er litt spesielt i og med at det finnes så mange arbeidsledige ingeniører på ett sted. Nå gjenstår det å se om kompetansen er riktig, og om de kan brukes i de jobbene offshorenæringen trenger å få gjort.

Aetat vil fortsette å søke med lys og lykte etter områder i Europa med flere ledige ingeniører der de kan arrangere lignende messer. Både Polen, Estland og Tyskland skal være aktuelle for arrangement.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.