KRAFT

Designpris for dagslys

FIKK DESIGNPRIS: VELUX lystunnel har fått den danske designprisen 2010/2011 for beste produktdesign og industrielt design.
FIKK DESIGNPRIS: VELUX lystunnel har fått den danske designprisen 2010/2011 for beste produktdesign og industrielt design. Bilde: VELUX
Truls Tunmo
14. okt. 2010 - 15:32

VELUX lystunnel med tilbehør designet av Ross Lovegrove ble 7. oktober hedret med den danske designprisen 2010/11 i kategorien beste produktdesign og industrielt design.Tidligere prisvinner

Produktet har tidligere vunnet Red Dots ”best of the best”-pris og medalje i designkonkurransen på byggevaremessen Batimat, ifølge en pressemelding.115 konkurrenter

En uavhengig jury i dansk næringsliv har vurdert produkter fra 115 danske bedrifter før den kåret VELUX til vinner i kategorien produktdesign og industrielt design.

Juryen framhever den innovative og miljøvennlige dagslyslampen Lovegrove, som er utviklet til VELUX lystunnel i samarbeid med den britiske designeren Ross Lovegrove.

– Vi er stolte over at vårt produkt tas så godt i mot blant designere, arkitekter, næringsliv og kunder. Prisen er en meget verdifull anerkjennelse av en designløsning, som er skapt med fokus på tidløse verdier, bæredyktighet og elegant design, sier Torgeir Øverås, direktør i VELUX Norge.Design for næringslivet

Juryen har valgt ut ni vinnere i ulike klasser hvor det er lagt vekt på designløsninger eller produkter av høy innovativ og estetisk kvalitet, som kan gjøre designet enda mer attraktivt for næringslivet.

Prisen ble delt ut av den danske kronprinsen.Lys i mørke rom

Den vinnende designløsningen fra VELUX er utviklet som et nyskapende tilbehør til VELUX lystunnel og er utviklet for å spre dagslys i rom uten mulighet for vanlige takvinduer.

Lampen bruker ikke elektrisk lys, men sprer dagslyset fra lystunnelen i mørke rom.Unik dagslysspredning

Øverås mener lystunnelen er et naturlig og bærekraftig alternativ til elektrisk lys. Lovegrove-lampen kan spre dagslyset på en unik måte.

Samtidig kan brukeren selv justere lysets retning i rommet.Medalje i Paris

Det var i 2009 lystunnelen med Lovegrove-design ble hedret med medalje i designkonkurransen under verdens største byggevaremesse Batimat i Paris.

I juli 2010 vant produktet red dots ”best of det best”-prisen blant 4252 produkter fra 57 land.

Den danske designprisen føyer seg derfor pent inn i rekken av viktige utmerkelser.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.