NETTARKIV

Designkjendiser til Ålesund

14. nov. 2000 - 10:56

Andre spennede navn er Bennetton-fotografen Oliviero Toscano, Swatchs designdirektør Carlo Giordanetti, Kai Krause, som av Time Magazine er valgt som en av det neste tiårs 50 største tenkere, og John Kao, beskrevet av The Economist som en av de største tenkerne i den nye økonomien.

–Aldri før er det samlet så mange spennende foredragsholdere på ett og samme arrangement i Norden, hevder Dag Lausund, en av initiativtakerne til festivalen.

InnoTown Design & Innovation Festival ble første gang arrangert i Ålesund i mai i år. 330 deltakere fra 14 land var påmeldt. Kreativitet, nyskaping og design i et globalt markedssamfunn er hovedtema på designfestivalen.

–Målet er å gjøre InnoTown til en årlig internasjonal institusjon for personer som har vilje og mot til å se "business not as usual", opplyser Lasund og festivalens andre iniativtaker, Cecile With.

Lasund og With mener at norsk industri er for dårlige til å la seg inspirere og lære av verden utenfor landegrensene. For å lykkes, kan ikke industribedriftene slå seg til ro med at "buisness as usual" er godt nok, skriver de i en pressemelding.

Neste års festival arrangeres i samme by 28.-30. mai 2001.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.