INDUSTRI

Design trosser finanskrisen

EKSKLUSIV: Ergonomidesign har også hatt en finger med i utformingen av Koenigseggs linjer.
EKSKLUSIV: Ergonomidesign har også hatt en finger med i utformingen av Koenigseggs linjer.Bilde: Ergonomidesign
Finn Halvorsen
8. des. 2008 - 13:37

Svenske Ergonomidesign AB trosser finanskrisen og tar steget over Atlanterhavet og etablerer seg i Boston.

Ergonomidesign har allerede i dag over 50 prosent av sin virksomhet utenfor Sverige med kontorer i London, Tokyo og Bern.

Det er økende oppdrag fra amerikanske selskaper som DuPont, Gillette, Pepsi og 3M som har ført til beslutningen om et eget USA-kontor.

Bæresele

Ergonomidesign er kjent for sin brukerfokuserte design. Småbarnsforeldre vil blant annet kjenne igjen bæreselen Babybjörn. De har også hatt en finger med i spillet på barnevogner, mobiltelefoner, arbeidshansker og medisinsk-teknisk utstyr.

Kongeegg

Av de mer eksklusive artiklene kommer Koenigsegg – sportsbil i den mest hypereksklusive klassen.– Vi merker ingen effekter fra finanskrisen. I USA ser vi tvert i mot at antall designoppdrag øker. De fleste store amerikanske bedriftene mener det er ekstra viktig å satse på design i dårlige tider. Her har skandinaviske bedrifter noe å lære, mener administrerende direktør Krister Torssell. Han utelukker ikke at Ergonomidesign etter hvert kan komme til å åpne flere USA-kontorer.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.