MOTOR

Design, design, design

KONSEPT: Har Kia latt seg overtale av markedsavdelingen i utformingen av pro_ceed? Bilen stilles ut i Paris denne uka.
KONSEPT: Har Kia latt seg overtale av markedsavdelingen i utformingen av pro_ceed? Bilen stilles ut i Paris denne uka. Bilde: rpolonski
Stein Bekkevold
25. sep. 2006 - 09:49

Kia Motors offentliggjorde nettopp de første bildene av sin nye konseptbil pro-cee’d.

Den vises for første gang på bilutstillingen i Paris i denne uken.

Den tredørs utstillingsmodellen er en videreføring av Kia cee’d – deres femdørs såkalte C-segmentutfordrer som også har verdenspremiere i Paris.

Sportyhatch

pro-cee’d er en lek med konsernets nye tredørs cee’d sportyhatch. Det er gøy med alt de klarer å finne på av navn og begrep, markedsfolkene.

Bilen skal produseres i Europa, og lanseres i slutten av 2007.

Dette er tredje versjon av Kias europeiske cee’d (C/D).

Flere modeller

I slutten av 2006 lanseres femdørs-versjonen i Europa og sommeren 2007 kommer sportywagon-versjonen, en stasjonsvognsutgave av cee’d.

- Når Kias europeiske designere skulle utvikle den nye, sportyhatch-versjonen av cee’d var oppgavene å maksimere avstanden i det visuelle uttrykket mellom tre- og femdørs versjonene, uten å miste familielikheten.

Mer muskler

- Konseptbilen og den påfølgende produksjonsmodellen vil derfor være enda mer muskuløs, maskulin og dynamisk enn femdørsversjonen av cee’d, sier direktør Dag Asbjørnsen i Kia Bil Norge AS.

Og det var det jamen godt vi fikk vite. Ellers gjør Kia det bra i Europa, med modeller som later til å tfeffe publikum både kvalietts- og prisemssig.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.