BYGG

Derfor måtte Entra-sjefen gå

Erik Løfsnes ble ienig med styret i Entra Eiendom AS om å fratre stillingen som adm. dir. etter mye uro og uklarheter.
Erik Løfsnes ble ienig med styret i Entra Eiendom AS om å fratre stillingen som adm. dir. etter mye uro og uklarheter. Bilde: Johnny Syversen/ENTRA
8. juni 2007 - 15:45


Oslo (NTB): Manglende redegjørelser fra Entra-sjef Erik Løfsnes gjorde at styret mistet tillit til sin administrerende direktør, flere måneder før Riksrevisjonen leverer sin endelige gransking av selskapet.

Entra-styreleder Grace Reksten Skaugen sier Løfsnes' avgang skyldes at han ikke ga Riksrevisjonen all informasjon i den første granskingen av Entra, og at han ikke har kunnet redegjøre for enkelte transaksjoner som er blitt gransket.

– Løfsnes har fått rimelig anledning til å forklare forholdene for styret, og da dette ikke skjedde på en tilfredsstillende måte, fant styret at de ikke lenger hadde den nødvendige tillit, sier Reksten Skaugen til NTB.

Her er bakgrunnen:

  • I en NRK-reportasje i februar 2006 kom det fram at det statlige eiendomsselskapet hadde solgt to eiendommer til underpris uten budrunder og verditakst, og at kjøperne hadde bånd til Entra-systemet.
  • Riksrevisjonen satt i gang gransking, og i en rapport i november 2006 fikk Entra refs for selskapets belønningssystem, og for ikke å styre etter Stortingets retningslinjer.
  • Etter en bred stortingshøring om rapporten i januar i år ble det kjent at Riksrevisjonen ber Økokrim etterforske salget av de to eiendommene.
  • I mars viste det seg at flere dokumenter om eiendomstransaksjoner er blitt holdt skjult for Riksrevisjonen. Ny gransking ble iverksatt, og administrerende direktør Knut Løfsnes gikk samtidig ut i studiepermisjon.
  • Like etter ble det kjent at Løfsnes har et tungt engasjement i Vålerenga, som Entra er hovedsponsor for.
  • Torsdag ble Løfsnes og styret enige om en sluttavtale, etter at Løfsnes ble bedt om å gå. Løfsnes hevder å ha sitt på det tørre, men at han går av for å skape ro rundt selskapet.
  • Riksrevisjonens endelige gransking er ventet i september.


Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.