MOBIL

Derfor får du ikke oppgradert din Galaxy S

Om du ikke oppgraderte din Galaxy S i helgen må du vente med å få Gingerbread.

Marius ValleMarius ValleJournalist
20. apr. 2011 - 08:09

Mandag skrev vi om Samsungs Gingerbread-oppdatering til Galaxy S, som ble sluppet fredag i forrige uke. Alle som ikke har operatørvarianter kunne oppgradere telefonene sine gjennom Kies-programvaren fra Samsung.

Les også: Nå kan du oppdatere Galaxy S »

Det gikk ikke lang tid før vi fikk tilbakemeldinger fra lesere både i kommentarfeltet og via e-post om at oppdateringen tilsynelatende var blitt fjernet. Og det er den.

Trukket tilbake

Vi kontaktet Samsung, som forteller at Android 2.3-oppdateringen er trukket tilbake. Begrunnelsen, som også er postet på Samsungs Facebook-side, lyder slik:

"16. april ble det lansert en Android 2.3 oppgradering for Galaxy S-telefoner som ikke er knyttet til en spesifikk operatør. Oppgraderingen var spesifikk for det nordiske markedet. 18. april besluttet Google å trekke tilbake godkjenningen på grunn av en mindre funksjonsfeil knyttet til kameraet. Har du allerede oppgradert din Galaxy S til Android 2.3 vil mobilens funksjonalitet ikke bli påvirket av tilbaketrekningen."

Kanskje uke 17

Senior key account manager i Samsung, Stig-Ove Langø, sier til Mobili at de regner med å ha en ny oppdatering klar i uke 17, altså uken som begynner 25. april.

Denne oppdateringen vil i likhet med den som er trukket være for generiske versjoner av Galaxy S, altså telefoner som ikke er operatørtilpasset.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.