IT

Departementet anbefaler å bryte med Telenor

Samferdselsdepartementet vil ikke foreta seg noe overfor Telenors nye praksis om å kreve gebyr for å sende ut papirfakturaer.
Samferdselsdepartementet vil ikke foreta seg noe overfor Telenors nye praksis om å kreve gebyr for å sende ut papirfakturaer. Bilde: Kjetil Malkenes Hovland
26. mai 2009 - 14:14

Samferdselsdepartementet anbefaler Telenor-kunder å skifte til et annet teleselskap dersom de ikke vil betale gebyret på 35 kroner som Telenor nå innfører på papirfakturaer.

Flere brev

Dette rådet blir gitt i minst to likelydende brev til privatpersoner som har klaget til Samferdselsdepartementet over Telenors fakturagebyr.

«Dersom du ikke er fornøyd med Telenors gebyrer vil vi anbefale deg å ta det opp med selskapet direkte», skriver departementet.

Klagenemnd

Hvis ikke dette fører fram, anbefales klagerne å ta saken videre til Brukerklagenemnda for elektronisk kommunikasjon «eller bytte til en annen tilbyder av telefoni».

«Det er i dag en rekke tilbydere av fasttelefoni over det eksisterende telenettet», skriver departementet.

Kommersielt

Samferdselsdepartementet gjør ellers oppmerksom på at Telenor i dag er et kommersielt selskap, og at staten utøver sitt eierskap gjennom generalforsamlingen.

Det blir også påpekt at statens eierskap forvaltes av Nærings- og handelsdepartementet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.