MOBIL

Denne tjenesten holder styr på gruppe-SMS

Den nye tjenesten SMSgruppe lar hele vennegjengen få med seg meldingene de andre sender.

Marius ValleMarius ValleJournalist
10. jan. 2013 - 15:33

Se for deg at dere er en liten gjeng som planlegger en hyttetur. Dersom dere ikke er samlet kan det være en liten utfordring å få alle med på planleggingen. En god løsning er å sende gruppemeldinger via for eksempel Facebook. Da kan alle se meldingene de andre sender, og komme med sine innspill.

Ulempen med en løsning som dette er imidlertid at deltakerne må logge på en tjeneste for å lese meldingene. Og du har helt sikkert en venn eller tre som så å si aldri logger seg på Facebook.

LES OGSÅ: Facebook går i strupen på SMS-meldinger

Gruppesamtaler på SMS

Den nye tjenesten SMSgruppe hevder å være en reddende engel for slike situasjoner. Tanken er at en gjeng kan ha en gruppesamtale via SMS, slik at alle får med seg hva de andre svarer.

Konseptet innebærer at en bruker registrerer seg hos SMSgruppe og oppretter en gruppe. I denne grupper legger han til navn og nummer til deltakerne. Gruppen får deretter et eget telefonnummer, og meldinger sendt til dette nummeret sendes ut til alle gruppedeltakerne. Meldingen du selv sender, sendes ikke i retur til deg selv.

Når du så en i gruppen sender en SMS til gruppenummeret, mottar alle de andre den samme meldingen. I meldingen vises hvem som har sendt meldingen, slik at det er lett å holde oversikten over hvem som sier hva.

Koster kun én melding

Det er et par-tre åpenbare fordeler med dette. Det ene er at de som ikke bruker for eksempel Facebook får anledning til å delta i samtalen. Det andre er at det er lett å holde oversikten. Det tredje er at dere slipper å sende så mange meldinger.

Nummeret som tilhører gruppen er videre et vanlig åttesifret telefonnummer, og ikke et kortnummer. Du betaler kun for én SMS, selv om den sendes ut til flere.   Dermed koster det ikke mer å bruke SMS-gruppen enn du betaler for å sende en SMS ellers. Det er også mulig å sende MMS-meldinger til gruppenummeret.

LES OGSÅ: Disse appene gir deg kontroll på telefonregningen

Du kan når som helt opprette nye grupper, legge til eller fjerne brukere, bytte visningsnavnet ditt, og stoppe varslinger fra gruppen ved å sende kommandoer til gruppenummeret.

I tillegg tilbyr SMSgruppe apper til Android og iOS hvor du kan administrere grupper. Vi har forsøkt å laste ned Android-appen, men dette er ikke mulig foreløpig.

Kan sende reklame

Vi er alltid skeptiske til slike SMS-tjenester, siden de ofte vil sende deg reklamemeldinger i ettertid. Det vil også SMSgruppe gjøre, men ifølge deres egne brukervillkår innebærer dette kun at de kan legge et reklamebudskap i slutten av meldingene i gruppen. 

Det vil si at du ikke skal motta reklame eller annen spam selv om du legger igjen telefonnummeret ditt hos SMSgruppe.

SMSgruppe er allerede en populær tjeneste i Sverige, og åpner i Norge i disse dager. For å kunne opprette en gruppe må du legge igjen e-postadressen din hos SMSgruppe.no. Da får du en kode du benytter for å registrere deg.

LES OGSÅ: Viber lar deg ringe og sende meldinger gratis

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Kun Telenor

OPPDATERT: Etter at vi publiserte artikkelen ble vi gjort oppmerksomme på at kun Telenor-, Djuice- og Talkmore-kunder som kan opprette SMSgrupper. Kunder hos andre operatører kan legges til som deltakere, men altså ikke være gruppemoderator. 

Dermed er det et krav at minst én i gruppen er kunde hos Telenor. Det gjør tjenesten litt mindre praktisk.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.