MOBIL

Denne telefonen tåler bank

Cat S50 frir til deg som jobber utendørs.

Denne telefonen skal tåle vann, støv, knall og fall.
Denne telefonen skal tåle vann, støv, knall og fall. Bilde: Catphones
Marius ValleMarius ValleJournalist
5. sep. 2014 - 11:23

Vanntette telefoner begynner etterhvert å bli «business as usual», og det er etterhvert en god del å velge mellom. Men de tåler fortsatt ikke mer juling enn telefoner flest.

Om du er en Bear Grylls-type eller jobber utendørs, bør du ta en titt på Cat S50. Denne smarttelefonen er nemlig laget for å tåle en trøkk og brukes i all slags vær.

Selv kaller Cat den et «flaggskip-håndsett», og mener at det «ikke inngås kompromisser mellom ytelse og beskyttelse».

Les også: Samsung lanserer vanntett nettbrett

Tåler vann, støv og juling

Vi kan sannelig være enige i at den er godt beskyttet. I tillegg til IP67-spesifikasjon som betyr at den er vanntett ned til en meter i 30 minutter og er støvtett, følger den MIL-STD-810G. Dette er en standard brukt av USAs forsvar for å teste holdbarheten til militært utstyr. Det testes blant mye annet hvordan utstyret tåler trykkforandringer, sopp, salttåke, vibrasjoner fra skudd og slikt.

Nå er testen riktig nok bare designet for å teste de påkjenningene utstyret er ventet å utsettes for, og for sivilt utstyr er det opp til produsenten å designe testen. De har testet den for salttåke, slag og vibrasjon.

De hevder at telefonen skal tåle knall og fall, og at den «tåler mer enn noen få støt og skraper». Den ser sannelig også ut til å være solid bygget, med gummipolstring rundt det hele og Gorilla Glass 3 over skjermen. Den skal også fungere i temperaturer fra 25 blå til 55 røde.

Les også: Norsk plattform-mobil får designpris

Kompromisset

At det ikke er snakk om noe kompromiss når det kommer til ytelse er vi kanskje ikke helt enige med Cat om. S50 er utstyrt med en Snapdragon 400 MSM8926-systembrikke med firekjernet 1,2 GHz prosessor. Den har 2 GB arbeidsminne, men bare 8 GB lagringsminne. Støtte for minnekort er dog på plass.

Skjermen måler 4,7 tommer, og har 1280 x 720 pikslers oppløsning. Kameraet knipser åtte megapiksler, og frontkameraet 0,3 megapiksler. Du kan filme i full HD.

Spør du oss er dette middels spesifikasjoner, og ikke flaggskipmateriale. Ikke at spesifikasjonene gjør den til en treiging heller.

Om du vil ha en telefon som tåler bank vil vi tro at dette er et helt greit kompromiss å inngå.

Telefonen har ramme i metall, og er polstret med gummi.
Telefonen har ramme i metall, og er polstret med gummi.

Nesten som en Nexus

Det er andre positive punkter på spesifikasjonslisten også. Batteriet har en kapasitet på 2630 mAh. Operativystemet er Dette er nytt i Android 4.4 KitKat , som med unntak av noen medfølgende apper er urørt. Det blir nesten som en Nexus-telefon du kan ta med på fjellklatring.

Telefonen har også 4G-støtte, og ellers det du forventer av spesifikasjoner på en moderne smarttelefon.

Cat S50 har en veiledende pris på 479 euro (ca 3900 kroner), men produsenten har ikke sagt noe om når den kommer i salg.

Les også:

Huawei har forstått noe Samsung og HTC ikke har

Samsung lanserer vanntett nettbrett

– Like bra som iPhone og Galaxy, bare billig  

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.