MOBIL

Denne tableten er en mobil

...og motsatt. Hils på Asus Padfone.

Marius ValleMarius ValleJournalist
30. mai 2011 - 12:07

Da Motorola lanserte sin toppmodell Atrix i januar slapp de også tilbehøret Lapdock, som gjør mobilen om til en liten PC med skjerm og tastatur. Nå har Asus tatt konseptet videre, og gjør det samme med en mobil.

LES OGSÅ: Slik er PC-en som drives av en mobil

Asus Padfone er enkelt forklart en mobiltelefon du setter inn i en tablet, slik at du får både tablet og mobil i ett. Målet er å løse noen praktiske problemer ved å ha både tablet og mobil, som for eksempel at du må ha to SIM-kort eller passe på å lade to enheter.

Fra 4,3 til 10,1 tommer

Konseptet består av en 4,3 tommers smarttelefon og en 10,1 tommers tablet. Mobiltelefonen settes inn i en luke på baksiden av tableten.

Når mobilen er plassert i tableten brukes maskinvaren og programvaren i mobilen til å drive tableten, slik at du også slipper å synkronisere to enheter.

Det er et eget batteri i tableten, slik at du får lengre brukstid, eller eventuelt kan lade mobiltelefonen med denne. 

Kun et konsept

Men foreløpig er Padfone kun et konsept. Så vi vet foreløpig ikke om dette er noe Asus ser for seg å sette i produksjon, eller eventuelt hva slags operativsystem det skal kjøre. Utifra bildene ser det imidlertid ut til å være Android-basert, da telefonen har Android-menytaster under skjermen.

Mer info om Padfone i videoen under. ADVARSEL: Inneholder store mengder PR-babbel.

Kilde: Engadget.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.