MOBIL

Denne sikkerhetskopien slipper du å tenke på

MWC 2012: Her er løsningen som bare krever én app, og som fungerer på alle telefoner.

Marius ValleMarius ValleJournalist
6. mars 2012 - 14:11

Hadde det ikke vært sexy om du kunne bytte telefon når som helst uten å måtte være nødt til å velge samme type som før, og samtidig få med deg alt innholdet videre? Og aller helst uten å måtte rote med kabler og forskjellige programmer?

Dette er ett av problemene det norske Lapback har løst. Deres programvare kan ta sikkerhetskopi av en nær sagt hvilken som helst mobiltelefon, og lagrer dette i skyen. Når du så bytter telefon kan du få dette innholde tilbake med noen få klikk. Løsningen fungerer på enkle telefoner så vel som Android-telefoner og iPhone. 

LES OGSÅ: Slik sikrer du mobilen din

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i TrondheimSikkerhetskopiering fungerer på de fleste telefoner, og kan gjenopprettes til en annen telefon enn den du tok kopi av.

Lagrer i skyen

Hjertet i løsningen er en skytjeneste, hvor du kan styre hele prosessen. Herfra kan du logge deg inn fra PC-en din og se enkeltmeldinger og annet innhold.

Sikkerhetskopiene er organisert etter når innholdet ble opprettet. Dermed kan du gå inn og se på innholdet kronologisk, i stedet for å lete deg gjennom forskjellige sikkerhetskopier. En liten, men smart detalj, er at SMS-ene dine lagres som samtaler, akkurat som på mobilen din.

Løsningen kan også brukes til å bla gjennom mediebiblioteket ditt. Det vil si mediainnhold fra mobilen, som bilder. Lapbacks Svein Ingebretsen (bildet) forteller at de også jobber med apper til smart-TV, Google TV og Apple TV som skal la deg se bildene rett på TV-en din.

Enkelt å skifte telefon

Killerfunksjonen er imidlertid mulighet for å skifte telefon. Det vil si at du kan dytte sikkerhetskopien din til nær sagt en hvilken som helst annen telefon. 

For å løse dette konverteres innholdet til et eget format som lagres på Lapbacks tjeneste. Når du så endrer telefon, for eksempel fra iPhone til Android, konverteres innholdet til et format som fungerer på den nye telefonen.

På den måten unngår du at du får en hel masse innhold som ikke kan vises på den nye telefonen. Unntaket er åpenbart programfiler, for eksempel vil du ikke kunne bruke Symbian-programmer på en iPhone, men filen vil følge med.

Lapback kan ta sikkerhetskopi av rubbel og bit på telefonen din, og alt kan overføres til den nye. Løsningen kan settes til å ta sikkerhetskopier i gitte intervaller, for eksempel daglig eller ukentlig.Løsningen inneholder også sporing av telefonen.

Sporing, låsing og sletting

Det er ellers mulighet for sporing av telefoner via tjenesten, og du kan låse telefonen herfra om den skulle bli borte. 

Dersom du vil slette innholdet vil appen på telefonen renske minnet før den gjør en reset. Dette sikrer at dataene faktisk blir borte.

Det er også mulig å slette deler av innholdet på telefonen.

Lapback tilbyr ikke løsningen sin direkte til sluttbruker, men selger den til andre aktører. I dag kan du få den gjennom Tele2, som markedsfører den som Mobil Backup og tar 24 kroner i måneden. Dette krever at du er kunde hos operatøren. Officer tilbyr også løsningen til sine kunder.

Den vil imidlertid bli tilgjengelig for enkeltbrukere gjennom tilbyderen Mbackup, som skal lansere senere i år.

Vil du ha mer ut av din mobil? Her finner du vårt store arkiv med nyttige guider.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.