IT

Denne PC-en tåler vann og ekstrem kulde

Trond Heggelund
30. apr. 2008 - 14:56
Vis mer

Folk som trenger en solid og digital kamerat vil kunne få en venn i den nye bærbare PC-en som er bygget for skikkelige ekstreme forhold.

I utgangspunktet er denne PC-en bygget for indtsurtibruk, men produsenten ser ikke bort fra at båtfolk og eller de som har ekstreme hobbyer vil kunne bruke NEC ShieldPRO i slags vær og i alle typer miljøer.

Dermed går NEC rett i strupen på Panasonic, som nesten har vært enerådene i Norden på denne type ”rugged PC”.

Bra arbeidshest

- Dette er ingen spillmaskin, men en jævlig bra arbeidshest, sa salgssjef Carl Persson i NEC til det svenske dingsebladet M3 da ShieldPRO-maskinen ble presentert i Stockholm nylig.

PC-en er utstyrt med en lyssterk (600 cd/m2) 12,1-tommer LCD-skjerm med LED-bakgrunnsbelysning og en oppløsning på 1024x768 pixler som enkelt skal kunne leses i sollys.

Tastaturet ligner det som er på andre bærbare PC-en, men det spesielle at det tåler for å bli overskyllet med vann. Cola eller øl anbefales ikke da det gjør at tastene kan bli hengende igjen.

Komponentene er beskyttet

Rammen er laget som et tett skall av magnesium som er ekstremt sterkt og holdbart og samtidig fungerer som en kjøler for maskinens komponenter.

Inne i maskinen er komponentene beskyttet gjennom spesielle oppheng og ved at de er pakket inn for å tåle støt og vibrasjoner.

Med Intel Core Solo ULV (ultra low voltage)-prosessor har PC-en opp til åtte timer batteritid, men har samtidig tilstrekkelig kapasitet til de fleste applikasjonene.

Mist den i betonggulvet

Harddisken på 40 og 60 gigabyte er spesielt utviklet for å kunne motstå kraftige vibrasjoner og støt. PC-en skal tåle fall på inntil 90 centimeter mot et betonggulv.

En annen unik egenskap er at harddisken er laget for å starte i temperaturer ned mot - 20 grader noe som i stor grad skiller den fra andre lignende produkter som krever forvarming.

Høy sikkerhet innebygget

NEC ShieldPRO har innebygd støtte for WLAN og innebygd modem.

Den har også et antall sikkerhetsfunksjoner som for eksempel støtte for TPM (Trusted Platform Module) som lagrer krypteringsnøkler og annen sikkerhetsinformasjon på en spesiell sikkerhetschip. Dette er en sikrere løsning enn å lagre informasjonen på harddisken. Maskinen har også innebygd leser for fingeravtrykk.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.